РТ ексклузивно: Вагнеровци у тунелима испод Соледара

Вагнеровци су пешачили око два километра кроз ходнике рудника соли и тако су се нашли тик испод украјинских војника

Припадници групе "Вагнер" и њен оснивач Јевгениј Пригожин снимљени су у катакомбама испод града Соледара којег су, након жестоких борби, освојили Руси.

На нашем екслузивном снимку војници обилазе подземне пролазе у руднику соли на периферији Соледара и коментаришу да су украјинске трупе тачно изнад њихових глава додајући да је то "привремено".

Наиме, Вагнеровци су пешачили око два километра кроз ходнике рудника соли и тако су се нашли тик испод украјинских војника.  

Током обиласка војници су пронашли кутије у којима, како се може претпоставити, су се налазиле мине. 

Иначе, по овим рудницима је Соледар добио име (Соледар-"дар соли"), а реч је о разгранатој мрежи подземних тунела чија дужина износи око 300 километра.

Рано јутрос је Јевгениј Пригожин саопштио је да су припадници групе "Вагнер" преузели контролу над целом територијом Соледара, стратешки важног града на истоку Украјине.

"Јединице групе 'Вагнер' преузеле су контролу над целом територијом Соледара. У центру града формиран је котао у коме се воде градске борбе", написао је Пригожин на друштвеној мрежи "ВКонтакте" и додао да ће број заробљеника бити саопштен сутра. 

Он је истакао да у јуришу на Соледар нису учествовале друге јединице осим бораца групе "Вагнер".

Истакао је и да су његови борци преузели контролу над рудницима соли у граду.