На граници могућег: Премијера филма "Изазов" у Београду

Милош Биковић је рекао да му је част што је учествовао у "Изазову" назвавши пројекат "померањем историје"

Руски филм "Изазов", први у историји светске кинематографије сниман у свемиру, имао је српску премијеру у Београду. На црвеном тепиху су се нашли наш глумац Милош Биковић, који тумачи главну улогу у овом филму, као и главна глумица Јулија Перисилд. Управо је ова глумица, заједно са редитељем Шипенком провела 12 дана снимања на Међународној свемирској станици.

Након светске премијере филма у Москви, 12. априла, Шипенко је рекао да му је велико задовољство што је "Изазов" стигао у Србију коју воли и у којој је био много пута од детињства.

"Играо сам кошарку, био сам у кампу са Црвеном Звездом и Партизаном. Срећан сам што сам се вратио. Филм 'Слуга' је био овде и ево ме поново са 'Изазовом'", рекао је руски редитељ, преноси Танјуг.          

"Надам се да ће рећи да су на два и по часа осетили да су ишли у свемир. То ми је сан. Филм ће вам показати како свемирско путовање истински изгледа. Волимо филмове који опонашају бестежинско стање, а овај пут гледате како то заправо изгледа", рекао је Шипенко.

Биковић је рекао да је био невероватан начин снимања филм, који је на граници научне фантастике, као и да се ради о драми о операцији која мора бити извршена над космонаутом на Међународној свемирској станици.

"То је на граници могућег. Али овај филм је до јуче био немогућ. Померили смо границе начином на који је сниман и по томе шта се види у филму", истакао је српски глумац.

Биковић је додао да му је част што је учествовао у "Изазову" јер је то "стварање историје".

Биковић игра хирурга, успешног у послу, самоувереног човека, ретког психолошког профила, који може функционисати под притиском, сталожено и смирено.

Признавши да му је криво што није било предвиђено улогом да иде на Међународну свемирску станицу са Шипенком и Пересилд, Биковић је додао да би волео да је отишао у свемир.

"Ко зна? Можда ће други део да раде на Месецу? И то ('Изазов') је почело као шала па су у једном тренутку решили да остваре", нашалио се глумац.