Џо замало срушио заставу, слушалице му задале муке, Лули није пружио руку

Шта се дешава са америчким лидером?

Председник САД Џозеф Бајден је отишао са бине УН а да се није руковао са бразилским колегом Лулом да Силвом на крају заједничког говора.

Луис Инасио Лула да Силва (77), изгледао је видно изнервиран, након што се након говора о иницијативи за побољшање права радника у обе земље, амерички председник није руковао са њим.

Лула је кренуо ка њему испружене руке, али се у тренутку зауставио и само изнервирано одмахнуо, док је Бајден увелико одлазио са бине.

Пре овог гафа, неснађени Бајден се пре изласка за говорницу "сударио" са бразилском заставом и умало је срушио, што су камере такође снимиле.

У међувремену, током Лулиног говора, Бајден је "петљао" по слушалицама које је користио да чује преведену верзију, пише "Дејли мејл".

"Чујете ли ме, председниче Бајден? Ово је историјски моменат за Бразил и за САД", рекао је на почетку свог говора. "Председниче Бајден можете ли да ме чујете", питао је Лула поново, делујући као да је изгубио стрпљење. "Можете? Добро је", рекао је изнервирани бразилски лидер.

Опширније прочитајте овде.