Култура

Милош Биковић за РТ Балкан: Мој успех у Русији – мало среће и – много рада!

Биковић има и објашњење откуда "Слуга 2" у тешким временима, у временима када је земља у рату, изазива толико добрих реакција међу људима у овој земљи
Милош Биковић за РТ Балкан: Мој успех у Русији – мало среће и – много рада!© Зоран Шапоњић

У време када се, ничим изазвано, нашао под ударом званичниног Кијева, и у време када "Слуга 2" филм у коме игра главну улогу,  обара све рекорде гледаносту у Русији, Милош Биковић је поново на Мећавнику као гост "Кустендрофа" и Емира Кустурице.

"Кустендроф је оаза слободе, место које човеку даје могућност да се на једној периферији налази у центру догађаја, догађања, у центру света. Потребна је заиста велика количина интегритета да бисте могли да направите центар света на оном месту за које нико раније није знао, а мислим да је Емир Кустурица то урадио. Уметници треба да стварају и да раде на дијалогу. Њихово стваралaштво и њихова слобода потпомажу да се људи боље разумеју", каже Биковић за РТ Балкан.

Биковић има и објашњење откуда "Слуга 2" у тешким временима, у временима када је земља у рату, изазива толико добрих реакција међу људима у овој земљи:

"Јако ми је драго да је други део филма превазишао први по показатељима у биoскопима. То је једна духовита, али и једна племенита прича. То је леп, врцав, раскошан филм и зато привлачи гледаоце не само да га гледају једном, него да га гледају више пута. Кад се људи враћају у биоскоп то је показатељ да сте успели да ступите у контакт са публиком", каже Биковић.

А, откуда његова толика популарност у Русији:

"Два су фактора, мало среће и много рада", речи су Биковића.

image