Магазин

Зашто људи који воле журке имају више успеха у животу

Сналажљивост, комуникативност, широка мрежа контаката и друге социјалне вештине које се развијају забављањем по журкама, су исте оне вештине које су нам неопходне за напредовање у каријери. Журке и изласци нису ''само забава'', већ могу бити значајни показатељи нечије личности. Одласци на журке могу помоћи у увежбавању знања и техника које могу бити значајне за професионални успех и самопоуздање.
Зашто људи који воле журке имају више успеха у животу© Pexels/cottonbro studio

Журке и друштвена окупљања имају неколико бенефита који могу бити значајни за побољшање одређених особина. Добар провод не мора бити само забава, већ може поспешити позитивне атрибуте појединца и помоћи у професионалном свету, као и у другим животним ситуацијама које захтевају зрелост и енергичност. Како унапредити живот кроз ову врсту разоноде, која се ретко асоцира са ''озбиљношћу''?

Умрежавање је једноставно

Успешно умрежавање је веома корисно у ''одраслом'' свету. Како би комуникација била што природнија и пријатна за обе стране, важно је знати праву дозу учтивости, али без претеривања које може одбити саговорника. Помно слушати другог, али и знати када је прикладно време за одговарање и привлачење пажње на себе, је особина људи који су навикли на разговоре са различитим типовима личности. Вештина говора и социјална интелигенција се могу вежбати на местима где има велики број људи, а свако има различит стил комуникације или занимање - то јест, журке.

Журке су право место за ''вежбање'' харизме и привикавање на различите друштвене ситуације. Само неколико кратких разговора са различитим људима на следећем окупљању или забави, могу бити користан експеримент, поготово за оне који сматрају да су повучени и стидљиви, што може бити препрека ка развијању социјалних вештина. Није потребно да неко буде природно екстровертан како би вешто комуницирао с другима, јер особине које има дружељубива особа могу да се усавршавају.

Због тога, они који воле журке могу веома лако разговарати са било киме, без обзира да ли је у питању опуштено окупљање или професионални свет. Читање туђих реакција, као што су гестикулације или тон у гласу, могу помоћи у припремању доброг одговора у року од неколико секунди. Такође, бити ''популарни'' гост на журкама помаже у самопоуздању и могућем повезивању са многим интересантним људима.

Одређен бонтон везан за међуљудске односе на журкама је још једна добра вежба за развијање социјалне интелигенције. Одговарање на позивнице, нуђење помоћи током самог догађаја или када је проводу дошао крај (и време је за чишћење) и сл. су тренуци учтивости који се памте и могу навести на слично понашање у другачијим ситуацијама. Бити љубитељ журки значи бити обазрив према другим гостима и домаћину, што развија одређену емпатију према људима и поспешује људске односе.

Сналажљивост

Организација журке и сличних друштвених окупљања захтева контакте, познавање места, практично и ефикасно издвајање буџета...У исто време, то су способности које људи морају усавршити и у реалном животу. Бити поуздан, одговоран и спреман на ''акцију'', су атрибути који су неопходни за успех, поготово у пословном свету. Сналажљивост се вежба и кроз одласке на журке - како доћи до тамо, колико новца издвојити, како се вратити кући и спремити за посао сутрадан... Способност комбиновања више различитих фактора за кратко време и доношење одлука, је битна и пожељна карактеристика. 

Позитиван став и равнотежа у животу

Људи који уживају у изласцима верују да је лежерна страна живота неопходна за одржавање менталног здравља. Правити добар баланс између посла и забаве спречава ''бурнаут'' и накупљање стреса. Може се упоредити са шведском ''лагом'' филозофијом, која охрабрује тражење средине између обавеза и забаве, то јест усклађености у рутинама и начину живота. 

Услед свакодневних обавеза, без обзира да ли су пословне, академске или везане за приватни живот, драгоцено је имати ''вентил'' и приуштити себи повремен одмор. Равнотежа је важна за људска бића, а у исто време, журке су добра вежба за усавршавање личне харизме и неговање позитивне енергије која ће касније бити применљива у свим животним изазовима.

image
VV inauguration
banner