Магазин

РХМЗ упозорава на могуће поплаве: Објављено када ће се време стабилизовати

Према најави РХМЗ, у наредних пет дана, од данас до четвртка очекују нас температуре од 23 до 29 степени Целзијуса
РХМЗ упозорава на могуће поплаве: Објављено када ће се време стабилизовати© TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

Кишни облак током ноћи лагано се премештао из Србије ка Румунији. Данас ће бити падавина, али оне неће бити јаке као током јучерашњег дана.

Киша на кратко престаје прво на западу и југу, а до јутра и осталим деловима Србије. Међутим, данас већ у преподневним часовима поново киша, али много слабија него јуче.

На сливовима Млаве, Пека, Црног Тимока, Јасенице, Кубршнице, Лепенице, Ресаве, Белице и Црнице данас и сутра могућа су изливања мањих бујичних водотока, као и урбане поплаве, јавља РХМЗ.

"У наредна два сата на северу Србије понегде слаба киша, док ће се у осталим крајевима задржати углавном суво", најавили су поводом данашње временске прогнозе из Завода нешто пре шест часова.

Стабилизација времена тек од уторка, а од среде и постепени мањи пораст температура које ће од сутра бити ниже за 10 до 15 степени Целзијуса.

Према најави РХМЗ, у наредних пет дана, од данас до четвртка очекују нас температуре од 23 до 29 степени Целзијуса.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, и у Београду ће бити претежно облачно и свеже, повремено са кишом, после подне са локалним пљусковима са грмљавином.

Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура око 17, највиша око 24 степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до недеље, 13. августа, у понедељак се очекује умерено до потпуно облачно и свеже, на северу углавном суво, у осталим крајевима местимично са кишом, понегде и пљусковима са грмљавином.

Затим претежно сунчано, само је још у уторак на југу Србије, уз променљиву облачност, понегде могућа краткотрајна киша или пљусак и то у првом делу дана, а од среде и постепено топлије.

image