Магазин

Миленијалке објасниле ко су најпожељнији мужеви

Иако су читавог живота "штребери" најчешће игнорисани, изгледа да је њихових пет минута коначно дошло, а све захваљујући миленијалкама. "Штребери су најбољи мужеви" тврди Изабел Браун у свом виралном ТикТок видеу.
Миленијалке објасниле ко су најпожељнији мужеви© Canva / alexandraivankovich

Свака девојка је макар једном у животу маштала да поред себе има опасног момка, мачо мушкарца поред кога ће се осећати као девојчица, који ће јој пружити осећај сигурности, али и "провозати" на ролеркостеру емоција, дасу за којим ће се окретати цео град. Ипак, са годинама, како сазревају, приоритети се полако мењају, па тако на место тих мачо мушкараца полако долазе они мање упадљиви, обичнији младићи. Међутим, како се полако приближавају и тридесете, интересовање се потпуно мења, па они који су у средњој и на факултету били посвећени учењу, сада су најпожељнији за везу, али и брак.

@theisabelbrown

Nerds make the best husbands. It’s a fact.

♬ original sound - Isabel Brown

Штребери су најбољи мужеви

Све је почело тако што је Изабела Браун, 26-годишња ТикТокерка, "стичовала" видео друге кориснице на овој друштвеној мрежи, у којој је она јавно упутила питање свим девојкама и женама да објасне како су успеле да пронађу партнере који су пуни љубави, разумевања и жеље да своје девојке задовоље и учине срећним.

"Тражи штребера. Штребери су најбољи мужеви и то је чињеница", написала је Изабела у својој објави.

ТикТокерка се дотакла и тога да се на друштвеним мрежама често посвећује пажња девојчицама-штреберкама које, када одрасту, "процветају" и постану девојке за којима се сви окрећу - успешне, лепе и згодне, док се момцима-штреберима, таква пажња ускраћује. Иако се реч "штребер" често користи у негативном контексту, у 21. веку свакако треба да има нови смисао - "знање је моћ".

Да ли су штребери заиста бољи партнери

Иако је крајње некоректно генерализовати, нарочито када су у питању личне особине, ови момци заиста имају "то нешто" што женама може донети осећај сигурности, мира и среће. Пре свега, већина младића који су током школовања били посвећени учењу, данас имају сигуран посао и приход, а самим тим, својим партнеркама могу пружити осећај финансијске сигурности и стабилности. Затим, они су од малена навикнути да слушају (и чују) оно што им се говори и да сами закључују на основу онога што виде, што може значајно олакшати комуникацију. И наравно, на њиховој листи приоритета готово увек се налазе пријатељи, породица и партнер, што једној жени пружа осећај емоционалне сигурности и мира.

Дакле, они заиста имају сав потенцијал да буду партнери за пожелети, само је потребно дефинисати шта желите - ролеркостер емоција и мачо мушкарца који ће пленити погледе где год да се појави, или штребера који ће увек имати неку занимљиву чињеницу "у рукаву", којом ће вас насмејати када вам није дан.

"Након неколико година забављања са момцима који изгледају као са насловнице неког мушког магазина, упознала сам дечка који не личи ни на једног пре: вечити штребер, завршио економију са просеком 9,80, бави се рачуноводством и читав дан је у послу. Верујте ми, не постоји бољи партнер од њега", навела је Саша (30), Рускиња у Београду.

Миленијалке са интернета "гласају" за штребере

Изабела није једина која "навија" за брак са "ловцима на знање" - на њеном ТикТок снимку који је сакупио преко 5,3 милиона прегледа и невероватних 13,8 хиљада коментара, девојке су масовно коментарисале како су и оне пронашле своју срећу поред оваквог момка. "Удала сам се за гејмера који је по природи штребер. Ни за шта на свету га не бих мењала", "Они су симпатични, фини, пуни љубави и невероватно добри очеви", само су неки од коментара на њеној објави.

image