Магазин

Заинатили се:Tакмичење у излежавању у Црној Гори траје већ 41 дан, кажу не мотивише новац већ - инат

У црногорском етно-селу Брезна такмичење у излежавању траје већ 41 дан. За РТ Балкан је потврђено да су остала још четири учесника и да је добри, стари инат је тај који мотивише учеснике да истрају овако дуго.
Заинатили се:Tакмичење у излежавању у Црној Гори траје већ 41 дан, кажу не мотивише новац већ - инат© freepik.

Због овог несвакидашњег догађаја Црна Гора је јединствена у Европи, а о такмичењу су извештавали и бројни светски медији, као што су Ројтерс, Њујорк пост, Си-Ен-Ен. Многима је овај догаћај постао још интересантнији јер траје оволико дуго. Један од организатора, Радоња Благојевић је за РТ Балкан рекао је да се такмичари излежавају већ 41 дан и да нису слутили да ће оволико да траје. Такође, нагласио је да заправо учеснике мотивише инат:

"Остало је још четири такмичара - један из Крушевца, два из Никшића и један из Мојковца. Заинатили се. Све што смо прогнозирали колико ће такмичење да траје, пало је у воду", рекао је Радоња Благојевић.

Ово је потврдио и један од учесника. Тачније, на апликације "Икс" могли смо да видимо део преписке у којој такмичари упућују поздраве, а на питање откуд им снага, одговарају - инат.

Благојевић рекао је да се сви такмичари осећају добро и да се лепо слажу:

"Добро су, леже осам сати, па 15 минута имају "паузу" - оду до тоалета, мало и трче. Налазе се у једном простору и што се тиче самог излежавања ту се лепо слажу. Наравно да сваки такмичар има своје мишљења о разним темама, дискутују, причају", додаје Радоња.

Организатори им спремају храну, попричају са њима и кажу да су се скроз навикли да учеснике: "Када се буде такмичење завршило, недостајаће нам", рекао је Радоња.

Наградни фонд је 1000 евра, а досадашњи рекорд је био 117 сати и држала га је Подгоричанка Дубравка Алексић.

image