Магазин

Жене воле духовите мушкарце јер мисле да су интелигентни и успешни у послу

Анкета је показала да жене воле духовите мушкарце не само зато што им је забавно да се смеју са њима, већ зато што мисле да су интелигентији и да зарађују више. С друге стране, мушкарци који нису духовити и они који нису покушали да их насмеју су добили подједнако ниске осене у анализи.
Жене воле духовите мушкарце јер мисле да су интелигентни и успешни у послу© Freepik/halayalex

Сви знамо да је добар смисао за хумор веома атрактивна особина, јер се са таквим саговорником смејемо, поправи нам расположење, што нас подсвесно привлачи ка њему и може подстаћи осећај блискости.  

У анкети са Универзитета у Арканзасу је доказано да, осим што жене воле духовите мушкарце из претходно наведеног разлога, уверење да су они интелигентнији и успешнији у послу такође има велику улогу, преноси "Дејли мејл".

У студији је учествовало преко 100 жена, којима су показане фотографије шест мушкараца. Сваки је био физички атрактиван, јер су претходно били оцењени само према изгледу, а у опису поред фотографије су морали да напишу смешан виц, виц који није смешан или неутралну изјаву о својој омиљеној храни или боји.

Већина жена је рекло да би дале свој број телефона онима који су у лични опис ставили добар виц, док су друге две групе имале једнако неуспешне резултате. Након ових резултата, истраживачи су у следећем експреименту желели да сазнају зашто жене воле духовите мушкарце.

Када је 81 жена оцењивала фотографије осам различитих мушкараца, од који је половина имала смешан, а друга мање смешан виц, закључиле су да прва група мушкараца вероватно има високи ниво интелигенције, али и да вероватно зарађују више.

"Духовити мушкарци можда женама делују способно, јер сматрају да су паметнији, да су бољи у свом послу, знају да комуницирају, знају како ствари функционишу," рекао је аутор студије.

Иако мушкарац који нема смисао за хумор можда неће одмах имати успеха на љубавном пољу, резултати су показали да жене поштују и уважавају чак и вицеве који нису смешни, јер друга страна свакако улаже труд. Због тога су резултати за "дружељубивост" били слични међу онима са добрим и лошим вицевима.

Нако овога, требало је да процене каквог мушкарца би одабрале за дугорочну везу и већина је закључила да би мушкарци са добрим смислом за хумор били адекватни партнери на дуже стазе. На крају, доказано је да лепота и даље игра велику улогу, јер су најбоље оцене добили мушкарци који су били духовити, али и физички привлачни.

image