Магазин

"Ер Србија" представила нове униформе са традиционалним мотивима

Елементи српске традиције и културе налазе се на новим унформама запослених у "Ер Србији", које су синоћ представљене на ревији у оквиру свечаног догађаја поводом десет година пословања компаније. Дизајн униформе је јединствен спој традиционалних мотива, али и савремене елеганције.
"Ер Србија" представила нове униформе са традиционалним мотивима© Air Serbia

"Нови дизајн представља јединствен спој мотива српског културног наслеђа са препознатљивим симболима "Ер Србије". Униформе су за јавност представљене синоћ, на свечаности поводом обележавања десетогодишњице пословања под именом "Ер Србија", а од данас их носе чланови кабинске и летачке посаде, запослени у земаљским службама компаније, Премијум салону, као и агенти продаје у пословницама српске националне авио-компаније," наводи се у саопштењу.

За бирање дизајна униформе је био одржан конкурс на који се пријавио велики број дизајнера, а победнички дизајн је дала модна креаторка Милена Бојић, која је објаснила да је једнако водила рачуна о удобности и функционалности.

"Изглед униформе је прво што путници виде, међутим, за чланове кабинске и летачке посаде "Ер Србије" функционалност је апсолутни приоритет. На осмишљавању и усавршавању униформи радили смо више од шест месеци. Потрудила сам се да креирам униформе које су визуелно атрактивне и уједно комфорне. Надам се да сам у томе и успела", каже Милена Бојић.

Промена униформи "Ер Србије" планирана је у склопу обележавања деценије пословања компаније. Генерални директор "Ер Србије" Јиржи Марек сматра да су нове униформе у потпуности у складу са суштином "Ер Србије", зато што, према његовим речима, компанија у пословању негује јединствен спој традиционалног и модерног.

"Поносни на славну прошлост, гледамо у будућност. С том идејом, стваране су и нове униформе. Оне носе елементе српске традиције и културе, а уједно су елегантне и савремене. Уверен сам да ће их наше колегинице и колеге с поносом носити и бити својеврсни амбасадори своје земље и српске националне авио-компаније", истиче Марек. По дизајну Милене Бојић, нове униформе "Ер Србије" сашио је "Luss textile", токе је израдио студио "Ерцеговац", а мараме и шапке "Трибека".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner