Магазин

Венера у Ваги: Време је за љубав (од 8. новембра до 4. децембра)

Некада, све што нам треба за један радостан дан је мало Венере у Ваги на сву тежину света и тешке теме. Леп изглед да се допаднемо сами себи у огледалу. Дружења. Мање времена у кући, више међу светом. Осмех. Упознавања. Сентиментална куповина када купујемо не оно што нам користи, него оно што нам расплине ерос и узбуди нас. Неко капут, неко парфем, највише накит. Наруквица која те држи за руку, ако ње или њега нема.
Венера у Ваги: Време је за љубав (од 8. новембра до 4. децембра)© Freepik/drobotdean

Можда ћемо се дати у потрагу за бомбоњерама. Као знак пажње, бомбоњере су увек односиле победу и обавезно цвет. Поклон мора сада бити упакован, стављање само у брендиране кесе није довољно. Чак, ружно је. Како је Венера у Ваги аудио осетљива, звуци су јој важни али највише од свега, она памти гласове. У музици се некада занесемо због нечијег гласа, ако већ није због мелодичног рефрена или љубавног текста. Песме, певања, музике биће пуно и моћи ћемо некада да изађемо на балкон и чујемо песму како допире из кафића, нечијег стана или аутомобила који баш тада пролази улицом. Јер Венера у Ваги је сва од сентимената. И то је језик који најбоље говори. Па је природно да, док је на небу, страхови буду растерани попут сивих облака. Просто, прво што јој падне напамет је нешто лирско, романтично, заносно а не страшно. Самим тим, ако јој се неко не јавља, прво ће помислити да је нашао другу, а не да је запао у финансијске проблеме, завршио у затвору или на ургентном.

Отуда је јако љубоморна. Најљубоморнија, али и најпристојнија да то никада не покаже, а камоли призна. Ривалство јој не иде. Она би да сви буду фер плеј, да не страхује да ће јој неко нешто отети, али свет није такав. Свет је збрка различитих темперамената и карактера, где све што не познаје она види као угрожавајуће,  због чега се окружује само онима са којима јој је увек пријатно. Где ће непријатна изненађења бити сведена на минимум, али у љубави то не уме. Ту се некада заглави у односу који је исцрпљује и слама ако нема потпуно поверења. Или се превише труди. Поготово жене се труде да удовоље, усреће, купују поклоне, нуде се некада и превише.

Код мушкараца, Венера у Ваги више доноси проблем избора. Ту он може да буде срећан тек када има више од једне, више од две, некада и три жене и избор је немогућ. Као да, када би једну само избацио, и остале би истог трена изгубиле снагу па често тако живе на више колосека, у отвореном, јавном и скривеном свету који чувају од туђих погледа.

Ова Венера још воли и да чује хармонику у француским песмама као и звук када се отвара нова флаша вина. Ако Венера у Бику мази, Венера у Ваги глади. Заглади косу, мушкарци браду, а гардеробу пегла и сања онај гардеробер величине собе… Сви постанемо уреднији и блиставији када је Венера у Ваги, а фризери, салони и остале гладилице коже, косе и тела тада раде у три смене. И сигурно је Венера у Близанцима шармантнија, и сигурно је Венера у Стрелцу топлија, и сигурно је Венера у Рибама еротичнија, али од Венере у Ваги нико није пријатнији.

И оно што највише волим код Венере у Ваги, та непобитна романтика "ко зна шта сутра може да донесе". На крају крајева, сваки љубавни сусрет и долази тако. Увек изненада, без најаве. И зато није овде тема када ћу некога да сретнем, већ шта ћу да кажем када га сретнем. Како ћу да се насмејем? Како да га/је погледам? Венера у Ваги је отвореност ка том свету партнерских односа од флерта до брака. А услов за ту срећу је комуникација, умеће да при сусрету останемо у тињању ероса и не одемо у другарске односе или превише причамо о послу. Ајде да се смејемо и причамо о било чему, колико год да траје. Можда заувек а можда само ову ноћ. Но, сасвим довољно да се нерви пробуде и оздраве, и то тако што се поново заинтересују за живот и свет јер је неко лепим гласом упутио комплимент, написао поруку, а ми одговорили исто тако отворено и без задршке.

Ово свакако није време за преозбиљне ни строге. Ни захтевне. Ни оне који ће се љутити ако неко дође, упути пар лепих речи и оде. Заправо, реци хвала. Можда је то било оно што нам треба највише, али од грча и менталних игрица које играмо са собом, нисмо укачили моменат. Или од силне жеље да некога нађемо и да 'то буде то', постали смо хендикепирани да уживамо у спонтаним разменама ероса. Зато се сада треба насмејати и случајном пролазнику ако нам је допадљиво нешто код њега. Узвратиће. И наставити даље. Као да се никада више нећемо срести, ту је величина ове Венере. Не затварајмо је у кутије, као лутку са којом не сме нико да се игра, да је не поломи.

И зато сада нека нас нешто узбуди и насмеје, али уједно и разгали. Разоружа. И будимо пријатни у комуникацији, нема псовања док је Венера у Ваги, а нешто је више комплимената. Бити расположен, срећан, разменити се са неким. И само нека нас је увек најмање двоје!

Савети како да осетите и ви ову Венеру у Ваги:

Ован и подзнак Ован

Да би осетили ову Венеру, сада је потребно више да излазите и да се другима јављате. Одговорите на позиве, идете на пиће, повезујете се са светом. То су и славља, рођендани, венчања, јавни догађаји за које се примерено припремите. Немојте као и обично на брзину - припремите гардеробу, одвојте времена за куповину поклона, чекајте са нестрпљењем, јер у нестрпљењу Венера диже ерос и већ вам очи сијају.

Бик и подзнак Бик

Сада ћете више повести рачуна о речима које користите, како се изражавате и можда потврдити да лепа реч гвоздена врата отвара. Поготово ако треба да са надређенима разговарате о напредовању или повећању плате. Примећиваћете детаље који су могли до сада да вам промакну. Сваку промену на боље код других, неко је смршао, неко се више смеје, неко је опуштенији... то вас може мотивисати да кренете и сами у правцу неких промена на боље.

Близанци и подзнак Близанци

Код вас је Венера у Ваги усмерена на партнерство, од флерта до заједничког живота. Како да намамимо друге да нам приђу биће једна од ствари где ће се ваш Меркур играти речима али и гестовима којима тежи да остави утисак. Да све погледе преусмери на себе само због оног заправо једног до којег му је стало. Обновите гардеробу, промена имиџа, улажење у свет боја ако сте до сада можда били више у "дарк" фазону.

Рак и подзнак Рак

Знамо да сте приватна особа, што не значи да нећете некада и непознатима испричати коју тајну. Та приватност вас више чува од оних који би потенцијално могли да вас угрозе, док нови људи у којима не видите ништа спорно могу за час постати ко' род рођени. Та врста блискости је оно што Венера сада вама нуди, прилику да вас други таквим виде. Отвараћете се и можда ни сами нећете знати зашто сте наједном толико без задршке, али истина је да ће реакције других бити крајње позитивне а ваш осећај ће бити да је на овом свету много лепих и топлих људи, сличних вама.

Лав и подзнак Лав

Вама је запало да у овом периоду од свих највише флертујете. Шта ћете, неко мора и то! Наоштрите батерије на телефону и припремите емотиконе. У реалним ситуацијама биће још лепше, пријатније, узбудљивије, можете лако из једне спонтане конверзације завршити на краћем путу до Мађарске или Салцбурга на Божићни маркет. Само водите рачуна да не сморите причом о послу и глобално политичким темама.

Девица и подзнак Девица

Како је лепо када се добију поклони а ви ћете их сада сигурно добити, а најлепше од себе! Куповина као да је Нова година већ иза угла. Или ћете због прилике коју нуде новембарски онлајн попусти искористити сада ту шансу да за мање новца купите вредне ствари - што вас је одувек радовало неизмерно. Шопинг вам извлачи осмех, нов капут, ципеле и торба. У љубави - на вашем партнеру је  да сад покаже колико може и на који начин да вас обрадује.

Вага и подзнак Вага

Ово је ваше време за све. За љубав, за изглед (извући максимум), за осмех, повезивање са другима и због љубави и због посла, за примање награда, похвала, аплауза. Бити важан код вас иде у комплету са бити омиљен, вољен. Зато је и у партнерским односима сада много важно колико сте другој страни важни. Нијансе су битне. Да ли је поручио пиће и вама одмах или сте морали сами. Да ли је запамтио имена ваших пријатељица? Да ли је чула када сте јој причали о чему сањате? Све мање од тога доноси фрустрацију и сада нисте расположени за толеранцију - па у име веће лепоте и јачих љубави које нас негде чекају, код неких сада иду раскиди. Они у браку наћи ће то што нам недостаје на другој страни. Компензовање је баш Вага измислила.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Како да вам кажем, нема теже позиције за Венеру у Ваги која живи од тога да је сви виде и да се размењује са другима од дванаесте куће, где је нико не види и где прича сама са собом. Где чезне да је неко макар овлаш додирне, онако да личи на тај додир из снова. Али опет, баш зато што је Вага ваше место тајне, љубав је ваш највећи покретач, место ваше вере, снова, оно што вас држи. Тај еротични вибрато, енергетски транс и опсесија којој се пуно не опирете када наиђе. Што нећете никад престати да верујете у љубав. У судбину. Одатле и иде ваша убеђеност да за сваког од нас постоји та једна особа и тако даље... Е па, сада сте у том свом познатом царству ероса и самоће, као у фабрици чоколаде, где можете да једете колико год хоћете, само док нико не зна или док вам се не смучи, јер се од снова не може живети.

Стрелац и подзнак Стрелац

Љубав код вас увек има везу са кретањем, дешавањем које не може да трпи место. Зато су вам већином партнери на путу. И зато је транзит Венере кроз Вагу и вашу једанаесту кућу нешто што би друге избацило из шина и фрустрирало, али вас не. Вама невероватно прија, јер све то волите! И наглост, и изненађења, и преокрете, и провале страсти и љубави као и раскиде, и крајеве... Ма, нема шта у љубави не волите и за све имате адекватну плејлисту. Само нека се дешава и врти, само да се трошимо, а ова Венера вам доноси и увиде у то како се неки ваши односи развијају, како се мењају, расту. Ово је одлична позиција за односе који су потпуно нови као и оне који су били прекинути нагло, па се наставили. У дугим везама даје мимоилажење са партнером, и оно време када се мало одмарамо једно од другог, тако што свако има неко своје задовољство којим се бави.

Јарац и подзнак Јарац

Како је добро када нам се други диве! Но, рећи ћете ми, "ма не, не мора нико да ми завиди" али далеко од тога да вам не прија када вам упуте тај поглед и потврде да сте заиста стигли далеко и високо. Да нисте више тамо где сте били, да сте прешли једну добру етапу и да је одлично сада бити ви. Уживајте у слави, не умањујте се, не будите никако скромни, будите суперстар. Потенцијалне везе са особама које су важне, тихо подгревајте, не залећите се, не будите гладни љубави, будите као грофица која има све и којој је потребно доказати, готово је убедити да јој је потребно још нешто.

Водолија и подзнак Водолија

Најбоље би било ако можете сада да путујете. Краћи путеви не морају бити далеки, али љубав, радост, лепота али и оне супер чизме, идеални поклони за Нову годину и све што сте икада пожелели чека вас у неким иностраним излозима. Зато прихватите позивте сестре, другарице, тетке која вас зове или жели да вас поведе на неко такво путовање. Уметност, лепота и радост као филозофија живота. У љубави лакоћа да сада будете са неким ко може пуно да вам пружи у материјалном смислу или обрнуто, са неким коме ви дајете ту врсту материјалне среће, где сте ви Деда Мраз који испуњава туђе жеље.

Рибе и подзнак Рибе

Код вас ће се највише Венера у Ваги тицати неге, лепоте, изгледа и једне трансформације која долази. Свакако негде постоји незадовољство и време је да му тактички приступите. Ово је и фенг-шуи чистка старог, куповина новог. Сумња може да повремено поруши сигурност у себе, као васкрсавање неке бивше партнерке вашег мужа и слично. Пробајте то да претворите у инат и мотивацију да вољом победите своје лењости и извучете из себе максимум, пре него почнете да пребацујете за нешто што је било пре пет година.

image