Магазин

Паук прекинуо романтично крстарење: Положио јаја у ножном палцу мушкарца

Британски брачни пар је одлучио да прослави своју годишњицу брака на романтичном крстарењу у Француској, али се њиховом одмору придружио један непозван гост - женка вучјег паука, која је одлучила да положи јаја унутар ножног палца мушкарца. Без обзира на хитну интервенцију, један паук је почео да се рађа испод слоја његове коже. "Хтео сам да га задржим, али ми нису дозволили," рекао је мушкарац за Би-Би-Си.
Паук прекинуо романтично крстарење: Положио јаја у ножном палцу мушкарца© Wikimedia Commons/Bidgee

Колин Блејк из Нортамберленда је са својом женом желео да прослави 35 година брака на крстарењу, али је дошло до неочекиваног обрта на њиховом одмору. Једно јутро је схватио да је преко ноћи његов ножни палац постао поптуно љубичаст.

"Моја жена је мислила да су ме нажуљале нове сандале," рекао је Колин, али је отишао у амбуланту на броду и схватио да није у питању тесна обућа, већ вучји паук. Доктори су утврдили да је паук ујео Колина и положио јаја у рани на његовом ножном палцу. 

Утврдили су да га је паук ујео док је ручао на отвореној тераси, али да није осетио бол, јер вучји паукови имају способност да свој плен "замрзну" пре него што их уједу, тако да је његов прст утрнуо и постао савршено место за инкубацију.

Доктори су му дали антибиотике, па су исекли "страно тело" из прста. Током процедуре, из првог слоја коже је изашао бели гној, у коме су се налазили неидентификовани тамни комадићи, који су подсећали на листове чаја. Међутим, то су била јаја паука. Медицинско особље их је извукло а Колину су рекли да настави да пије лекове. Након што се вратио у Енглеску, оток је спао па је могао  јасно да види ожиљке од уједа.

Ипак, након четири недеље, брачни пар је сазнао да мукама није био крај, јер је Колин поново приметио "страно тело" које се пробија из места уједа. Испоставило се да је докторима промакло једно јаје, из којег се излегао нови паук

"Верују да је био жив и да је покушавао да поједе моју кожу, како би изашао," рекао је. Ипак, антибиотици које је морао да пије су усмртили малог паука, којег су доктори извадили из његовог стопала. Срећом, Колин је био оптимистичан током целе процедуре, толико да је чак желео да задржи своју "бебу". Сви медицински захвати су прошли успешно и Колин ће се убрзо опоравити.

image