Магазин

Не знате шта поклонити за Нову годину? Ових 5 савета која ће вам помоћи да одаберете идеалан поклон

Сезона даривања управо почиње, а то значи само једно: морамо бити креативни и маштовити! Ипак, ма колико познајемо неку особу, куповина поклона може бити прави изазов. Срећом, ових 5 једноставних савета нам могу помоћи да увек и свакоме одаберемо поклон баш по њиховој мери.
Не знате шта поклонити за Нову годину? Ових 5 савета која ће вам помоћи да одаберете идеалан поклон© Canva / Ania Lamboiu

Током децембра месеца наше мисли су усмерене не само ка декорисању животног простора, већ и ка томе да драгим људима, колегама са посла и познаницима дарујемо нешто за Нову годину. Задатак није нимало лак, имајући у виду да се можемо сусрести са ограничењима разних врста: недостатак времена и новца, мањак идеја или нешто треће. Како бисмо вам олакшали одабир поклона, доносимо вам неколико савета и идеја, а на вама је само да поразмислите шта је и за кога најбоља опција.

Не трудите се да пронађете поклон који је "револуционаран"

У самом процесу тражења поклона драгим људима наше мисли се најчешће фокусирају на то да будемо јединствени, да тај поклон буде нешто што ће они дуго памтити и што ће им на неки начин променити живот. Међутим, некада идеалан поклон може бити и ситница која ће за другу страну имати велику сентименталну вредност. Албум са сликама које сте сакупљали претходних година пријатељства, примера ради, са емотивном посветом и жељама да лепих тренутака у наредној години буде још више, ће сигурно изазвати много искренију реакцију него скупи парфем или накит.

Потражите поклон који је вредан, а не скуп

Поклон не мора бити ни скуп, како би био вредан. Штавише, генијалне идеје су најчешће веома исплативе, а све што је потребно јесте да ослушнете шта је то што ту особу радује. То може бити и нека ретка књига коју је немогуће наћи у књижарама, већ само на тезгама са половним књигама, или плоча са песмама омиљеног кантаутора коју ћете пронаћи у радњама са антиквитетима. Будите сигурни да ћете на тај начин измамити осмех на лице не само приликом уручивања поклона, већ сваки пут када га та особа узме у руке.

Записујте идеје током целе године

Када нас ухвати новогодишња грозница често не можемо ни да се сетимо свега што бисмо могли поклонити некој драгој особи. Зато је записивање идеја током читаве године веома корисан и практичан савет. Тако, између осталог, нећете морати да бринете ни када дође рођендан, дипломирање или било која друга свечаност - у резерви увек имате неколико креативних идеја за које сте сигурни да ће се другој страни допасти.

Не секирајте се уколико не познајете добро особу

Са тачке гледишта бонтона, поклони људима које не познајемо добро могу да буду персонализовани, али не би требало да буду исувише лични. Зато дарови попут парфема, накита или одевних комада нису најбоља идеја. Уместо тога, боље поклоните поклон-сертификат за курс вајарства или сликарства уколико сте начули да је тај неко пасионирани љубитељ уметности. Овакав поклон ће показати да вам је стало од тога да усрећите другу особу, а притом нећете задирати у њену приватност.

Ако немате идеју шта купити, направите "гифтбокс"

Такозвани гифтбоксеви су у увек сјајан начин да неком улепшате празнике, а концепт оваквог поклона је веома једноставан: њега чини велика количина омиљених ствари примаоца поклона. У кутију можете убацити све што та особа воли - гомилу чоколадних јаја или разноразних кесица гумених бомбона, колекцију шарених чарапа за сваки дан у недељи, маркере и нотесе да наредна година буде продуктивна и креативна, маске за лице, руке или косу и томе слично. На штандовима у тржним центрима можете пронаћи велике украсне кутије, а поклон можете допунити и честитком са искреним жељама.

image