Магазин

Шта видите прво на слици: Оптичка илузија говори да ли смо педантни или волимо авантуре

На друштвеним мрежама се шири слика која може да нам покаже да ли волимо да будемо организовани и дисциплиновани или више желимо авантуру и слободу, без рутине.
Шта видите прво на слици: Оптичка илузија говори да ли смо педантни или волимо авантуре© Canva/Анђела Ћосо

Шта сте ви видели прво на слици? 

Оптичку илузију је поделила корисница ТикТока Миа Јилин која користи своје фенг шуи вештине и често креира различите врсте оптичких илузија, које могу открити одређене детаље о посматрачу. Ове илузије нису само игре ума, већ нам пружају увид у комплексност људског визуалног система и како мозак интерпретира информације из околине.

Једна од најновијих илузија је фотографија грозда, чији плод нема правилан облик, док зелена боја подсећа на грожђе. Миа је објаснила шта прва ствар коју угледамо може да открије о нама:

"Ако сте прво угледали гумене медведиће, то значи да сте добро организовани и тачни. Продуктивност је веома важна ствар за вас, увек покушавате да искористите своје време на најбољи могући начин. Ако сте прво угледали грожђе, то значи да прижељкујете авантуре и слободу, осећате мир када сте у природи. Када су у питању међуљудски односи, приоритет вам је квалитет, а не квантитет," рекла је Миа. 

Видео је прегледан преко двадесет хиљада пута а корисници у коментарима често деле шта су прво угледали, као и да ли се слажу са резултатом.

Овакав садржај очигледно привлачи пажњу многих корисника, с обзиром да ова тиктокерка добија на милионе прегледа за клипове на којима објашњава сличне оптичке илузије, као и за дељење свог знања о кинеској култури и фенг шуи савета. 

Један од њених најпопуларнијих клипова, који је погледало преко 8 милиона корисника, приказује слику животиње. 

"Ако сте прво видели патку, ви сте неко ко споља делује као велики оптимиста, али сте заправо више песимистични. Ваше емоције су прилично нестабилне, у једном тренутку можете да будете веома срећни, а у другом депресивни. Често праштате и имате разумевања за друге, али ако неко не поштује ваше границе, бићете веома људи на њих," објашњава Миа. 

"Ако сте прво угледали зеца, онда сте "хронични прокрастинатор". Ако не осећате вољу да завршите одређен задатак, веома вам је тешко да започнете. Али, чак иако је нешто што вам значи, често се осећате као да не можете да се "натерате" да то завршите, све до последњег тренутка. Такође, веома добро прикривате емоције: иако у унутрашњости можда осећате ментални слом, споља делујете сасвим мирно."

"Прво сам видео зеца... Ниси морала тако да ме нападнеш, али си потпуно у праву," шаљиво пишу корисници ТикТока.

"Да, прво сам видела зеца и прокрастинатор сам, јер гледам ТикТок уместо да завршим посао," додаје још једна корисница.

image