Магазин

Необични режими исхране познатих светских милијардера

Милијардери сигурно могу да приуште врхунског професионалног кувара, који ће да им свакодневно припрема здраве оброке од најквалитетнијих намирница, али то не значи да свако од њих користи ову привилегију. Штавише, неки од најуспешнијих људи на свету највише воле да једу крофне, бургере, колачиће и да пију најмање четири конзерве газираних сокова дневно.
Необични режими исхране познатих светских милијардера

Можда је добро да пратимо њихове савете када је у питању бизнис, али не и режим исхране. Неке од најуспешнијих личности у свету технологије имају веома специфичне навике и преференце када је у питању храна. Док неки воле да испробају најновији здрави тренд у исхрани, јер имају средства да увек купују здраву и свежу храну, други ипак највише уживају у "дечјим", нездравим намирницама, као што су слаткиши и сокови:

Бил Гејтс: Сокови у праху и чизбургери

Оснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс је једном изјавио да толико воли газирана пића да некада мора да попије три до четири конзерве на дан. Прошле године, кувар Џорди Круз, за којег се сматра да је један од најбољих кувара у Шпанији, рекао је да је Гејтс једном приликом резервисао његов луксузни ресторан на цела два дана, а поручио је само дијеталну "Кока-колу".

У интервјуима је говорио да му је омиљени сендвич чизбургер, као и да би у прошлости често сипао сок у праху у шаку и олизао га, поготово када би био превише заузет да поједе цели оброк.

Илон Маск: Једи слатко, живи краће

"Радије бих јео укусну храну, него живео дуже," рекао је оснивач команије "Тесла" на подкасту у 2020. години. Једном приликом је изјавио да покушава да смањи конзумирање слатког, али му није пошло за руком: прошле године, на платформи Икс је рекао да свако јутро поједе једну крофну.

Као и Бил Гејтс, Маск воли газиране сокове, што је неколико пута потврдио у прошлости. У једном периоду је дневно пио око седам конзерви овог слатког напитка, а 2022. године је написао да га не занима ако му ова навика скраћује животни век.

Марк Кјубан: Оданост колачићима и Мекдоналдс салати

Познати бизнисмен и ТВ личност Марк Кјубан је у неколико наврата објаснио да највише воли да једе један специфичан бренд колачића, у који је инвестирао пре више од 10 година. Наводно, имају висок ниво протеина и влакана, а мало угљених хидрата.

"Није само да их једем, ја живим од њих. Не претерујем када кажем да има дана да их једем за доручак, ручак и вечеру," објаснио је на званичном сајту бренда. Осим ове посластице, у једном интервјуу 2017. године је рекао да му се други омиљен оброк састоји из две салате из Мекдоналдса, уз неколико додатака (кукуруз, сир, житарице...).

Џеф Безос: Интересантан избор доручка

Суоснивач Амазона, Џеф Безос, наводно воли да посвети пажњу доручку. Недавно је његова вереница је за "Волстрит џорнал" објаснила да сваке недеље ујутру прави палачинке, прецизно и према рецепту, али постоји неколико анегдота које потврђују да повремено воли да доручкује неконвенционалне оброке.

Приликом једног састанка у 2014. години, угледао је хоботницу на менију и изјавио: "Ти си хоботница коју морам да једем за доручак. Када погледам мени, ти си једина ствар коју не разумем, нешто што никада нисам јео. Морам да доручкујем хоботницу." Као прилог је појео кромпире, сланину, јаје и јогурт са празилуком.

Ворен Бафет: "Дечји" мени

Делује као да су газирани сокови заузели прво место на листи најпопуларнијег пића међу милијардерима, јер је и бизнисмен Ворен Бафет 2015. године изјавио да дневно попије око пет чаша овог пића, као и да воли да их пије уз сладолед или чипс. Такође, према Бил Гејтсу, његовом пријатељу, Бафет воли да једе бургере и слатке колачиће.

image
VV inauguration
banner