Магазин

Млади опседнути новим бизарним трендом са броколијем и пегицама

Средином прошле године пегице су постале један од најомиљенијих трендова када је шмикна у питању, а девојке широм света испробавале су најразличитије методе наношења шминке не би ли добиле што природнији изглед. Сада је на друштвеним мрежама освануо нови бизаран тренд у коме је главна звезда ни мање ни више него - броколи!
Млади опседнути новим бизарним трендом са броколијем и пегицама© Screenshot TikTok / kristy.sarah

Трендови се друштвеним мрежама увек шире брзином светлости, а тако је и овај пут. Бизарна "мејкап" рутина која подразумева наношење козметике, односно тонирајућих производа броколијем преко ноћи је освојила срца како блогера, тако и осталих младих широм света, који се сада утркују ко ће направити лепше и природније пегице уз помоћ овог поврћа. 

Уз помоћ броколија до идеалних пегица

Иако се поврће често користи у кућној нези тела и лица, до сада се није дешавало да оно постане главно оруђе за рад. Међутим, све су промениле младе инфлуенсерке и бјути-блогерке које су у жељи да направе идеалне пегице, које изгледају потпуно природно, одлучиле да то постигну управо уз помоћ броколија. 

На ТикТоку и Инстаграму може се пронаћи на хиљаде упутстава како постићи ефекат природних пегица. Све што је потребно јесте да се на саму главицу броколија стави мало тонираног препарата тамније нијансе, а затим тиме тапка у пределу образа и јагодица. Ситне тачке које остају на кожи са стране изгледају баш као пегице. 

Након што је видео снимак кориснице @paulinareitman постао виралан, и друге инфлуенсерке и девојке су одлучиле да га испробају. Све до једне биле су одушевљене резултатом, говорећи како никада нису могле ни да претпоставе да ће им броколи постати најбољи пријатељ.

Прошле године се уместо броколија користио спреј за покривање израстка

Прошле године су пегице биле популарније него икада, те су и тада многе блогерке и инфлуенсерке тражиле начине да их имају. Поједине су се одлучивале за тетовирање, али су оне које нису биле сигурне колико им се тренд допада, пронашле сасвим добру замену. 

Оне су у дрогеријама куповале спреј за покривање израстка на коси у тамнијој нијанси и њиме са одређене удаљености прскале лице. Капљице спреја браон боје равномерно би легле на предео око образа и јагодица и креирао визуелни ефекат пегица.

image
VV inauguration
banner