Магазин

Принцеза се занела: Кејт фотошопирала слике, сад се извињава

Прва званична фотографија принцезе од Велса након операције, изазвала је велику пажњу јер је окарактерисана као "лажна" и "фотошопирана". Медијске куће, као што су Ројтерс и Асошиејтед прес као и највећа британска новинска агенција ПА Медиа, уклонили су слику из даље дистрибуције а јавност већ 24 сата полемише грешкама које су на њој врло уочљиве. И онда, огласила се и сама Кејт и истакла да као и сви, "повремено експериментише са обрађивањем фотографија".
Принцеза се занела: Кејт фотошопирала слике, сад се извињаваGetty © Chris Jackson Collection

Фотографија на којој су принцеза од Велса, Кејт Мидлтон, заједно са својом децом, принцом Џорџом, принцезом Шарлот и принцом Лусом јуче је објављена на званичим профилима будућег краљевског пара. Фотографију је наводно усликао принц Вилијам у породичној кући у Виндзору, наведено је из палате. Том приликом, принцеза се захвалила на лепим жељама и подршци током последња два месеца и честитала је Дан мајки.

Ипак, фотографија је изазвала буру у медијском свету, јер су примећене разне интервенције као што је недоследност са руком принцезе Шарлоте, дрво у позадини има лишће иако је тек средина марта, десна шаке принцезе од Велса је замагљена. Чак су и фото агенције Гети, Асошиејтед прес (АП), Ројтерс, АФП реаговале и повукле фотографију из архиве јер је "извор манипулисао сликом" како је навео АП.

Све до пре пар сати, Кенсингтонска палата се није оглашавала, али онда као "гром из ведра неба", Кејт Мидлтон је образложила шта се догодило:

"Као и многи фотографи аматери, повремено експериментишем са обрађивањем слика. Желим да изразим своје извињење због конфузије коју је изазвала породична фотографија коју смо јуче поделили. Надам се да су сви који славе имали веома срећан Дан мајки", написано је.

И наравно, уследили су бројни коментари од оних да "не треба да се извињава", до тога да ситуација бизарна. 

Кејт Мидлтон је званично последњи пут виђена приликом доласка у цркву за католички Божић прошле године. У јануару је објављено је да је Кејт оперисана на Лондонској клиници и да је имала операцију абдоменa. Изражена је жеља да "лични медицински подаци остану приватни", али су кренула нагађања да ли је Кејт добро и здраво.
Папарацо слика, објављена почетком марта, где се је носила наочаре за сунце и седела је на сувозачком седишту црног Аудија којим је управљала њена мајка Керол Мидлтон покренула је лавину сумње да ли је то она.

И онда, као шлаг на торту, јучерашња фотошопирана слика држала је многе у агонији шта се стварно дешава са Кејт. Занимљиво, јавила се Кејт (или бар тако пише у посту), после ове "конфузије" и објаснила шта се догодило. Корисници мреже Икс и даље не верују да је пост на мрежи написала принцеза, као ни да је она "едитовала" слику.

Иначе, овакво обраћање јавности у види поста није уобичајено за британске монархе, јер како до сада искуство говори, Кенсингтонска палата се не оглашава уколико нису баш званични поводи. 

image