Спорт

Роналдо у сузама после краха Португалије - завршиће каријеру без светске титуле

Кристијано Роналдо је ове суботе одиграо свој последњи меч на првенствима света, на којима никада није постигао гол у нокаут фази турнира
Роналдо у сузама после краха Португалије - завршиће каријеру без светске титуле© RTS/screenshot

Нови дан, нова сензација на Светском првенству у Катару. У петак је Хрватска шокирала Бразила и ушла у своје треће полуфинале Мундијала за 25 година, а већ у суботу стигло је ново велико изненађење.

Мароко је херојском игром читавог тима елиминисао Португалију (1:0) и постао прва афричка селекција у полуфиналу Светског првенства у историји, а све то довело је до суза легендарног Кристијана Роналда.

Прва звезда Португалије у сузама је напустила стадион "Ел Тумама", пошто се испоставило да је пораз од Марока била његова последња утакмица на светским првенствима. Роналдо је на овом турниру успео да испише историју, поставши први фудбалер који је икада постигао бар један гол на пет различитих Мундијала.

Да све буде невероватније, Кристијано Роналдо никада није постигао гол у нокаут фази Светског првенства - није успео ни на једном од претходна четири турнира, а ни овог пута против Марока.

Ипак, оно право што је желео, златни трофеј првака света, није дочекао, па ће невероватну каријеру окончати без највеће титуле у фудбалу. Роналдо је и овај меч, као и против Швајцарске, почео на клупи, а по уласку у игру није успео да промени ток дешавања на терену и није успео да макар одвуче Португалце у продужетке.

Брзо по завршетку сусрета се запутио у тунел, ка свлачионици, а камере су га одмах "ухватиле" у сузама, пошто је тешко поднео начин на који је завршен његов последњи наступ на Мундијалу.

image