Свет

Изненадна провера борбене готовости у Белорусији

Како је предвиђено, трупе ће морати у најкраћем року да стигну у назначени регион, допреме технику, организују обезбеђење и одбрану и подигну понтонске мостове
Изненадна провера борбене готовости у Белорусији© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

По налогу председника Белорусије Александра Лукашенка почела је изненадна провера борбене готовости белоруских снага, саопштило је Министарство одбране републике.

"По налогу председника републике Белорусије – врховног команданта Оружаних снага републике Белорусије, под руководством Државног секретаријата Савета безбедности, почела је изненадна провера борбене готовости", саопштила је прес-служба Министарства одбране.

Како је предвиђено, трупе ће морати у најкраћем року да стигну у назначени регион, допреме технику, организују обезбеђење и одбрану и подигну понтонске мостове преко река Неман и Березина.

"Током овог периода планирано је премештање војне опреме и људства, привремено ограничавање кретања грађана (транспорт) дуж одређених јавних путева и подруча", додаје се у коментару белоруске војске.

Савет безбедности Белорусије током дана је додао да ће се током вежби користити искуство руске војске током специјалне војне операције у Украјини, односно за проверу војних способности Белоруса биће коришћени реални задаци са којима се војници суочавају данас на фронту.

image