Спорт

Сад је крај - Роналдо иде у Саудијску Арабију, зарадиће бар 500.000.000 евра

У Шпанији тврде да је све договорено, а Португалац би могао да заради још далеко више новца уколико Саудијска Арабија добије организацију Мундијала 2030. године
Сад је крај - Роналдо иде у Саудијску Арабију, зарадиће бар 500.000.000 евраGetty © Francois Nel / Staff

Помињало се као могућност већ недељама, а сада је изгледа готово. Како шпанска "Марка" објављује под ознаком "ексклузивно", Кристијано Роналдо ће потписати највећи уговор у историји спорта са саудијским клубом Ал Наср.

Шпански лист је пре неког времена први објавио да ће Кристијано Роналдо отићи у Ал Наср, а сада самоуверено објављују и детаље невероватног уговора који ће Португалца везати за Саудијску Арабију, на овај или онај начин, до 2030. године.

Како се истиче, Роналдо ће са Ал Насром потписати играчки уговор до 2025. године, по ком ће зарађивати 200.000.000 евра по сезони. Дакле, за две и по године би требало да инкасира практично пола милијарде евра.

Али ни ту није крај, пошто је уговором предвиђено да би Роналдо требало да буде и амбасадор Саудијске Арабије и њихове кандидатуре за одржавање Светског првенства 2030. године зајендо са Египтом и Грчком.

Роналдо је претходне две недеље одуговлачио са одлуком, чекајући да види хоће ли имати понуда из Европе, али како је схватио да од тога нема ништа, одлучио се на одлазак у Саудијску Арабију, неколико месеци уочи свог 38. рођендана.

"Марка" наводи да ће Роналдо за део уговора који се тиче његове улоге амбасадора зарадити још више новца него од оних 200 милиона евра по сезони које ће му следовати као играчу. Ако је веровати Шпанцима, сада се још само очекује да Роналдо и саудијски клуб озваниче сарадњу у наредним данима...

image