Свет

Зеленски разговарао са директором "БлекРока" о обнови Украјине

Украјински председник навео је да са италијанском премијерком Ђорђом Мелони разматрао већи допринос Италије јачању противваздушне одбране Украјине
Зеленски разговарао са директором "БлекРока" о обнови Украјинеwww.globallookpress.com © Nathan Howard - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Украјински председник Владимир Зеленски рекао је да се његова влада спрема да учествује на Светском економском форуму у Давосу следећег месеца и да је поново разговарао са Ларијем Финком, директором компаније за управљање инвестицијама "БлекРок" о послератној обнови земље.

"Стручњаци ове компаније већ помажу Украјини да направи фонд за обнову наше државе", рекао је Зеленски у свом редовном поноћном обраћању нацији.

Зеленски, који је у септембру преко видео линка разговарао са Финком, није рекао да ли ће лично присуствовати форуму у Давосу, који ће бити одржан од 16. до 20. јануара, или ће се укључити виртуелно, преноси "Блумберг".

Зеленски је такође објаснио да је разговарао са италијанском премијерком Ђорђом Мелони о већем доприносу Италије јачању противваздушне одбране Украјине.

image