Русија

Патрушев: Запад се бори са Русијом преко леђа Украјинаца

Запад ће покушати да спасе "најодвратније неонацисте" у Украјини како би у будућности припремио државни удар у другим земљама, поручио је руски секретар Савета безбедности
Патрушев: Запад се бори са Русијом преко леђа Украјинацаwww.globallookpress.com © Iranian Presidency

Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев изјавио је да Москва није у рату са Кијевом и да садашњи сукоб представља још један покушај Запада да се обрачуна са Русијом, али преко леђа преко Украјинаца. 

"Догађаји у Украјини не одражавају сукоб Москве и Кијева, ово је војни сукоб НАТО-а, свега САД и Енглеске са Русијом. Плашећи се директног контакта, инструктори НАТО-а терају украјинске момке у сигурну смрт", рекао је он у интервјуу за аиф.ру.

Патрушев је додао да Русија "ослобађа своје регионе од окупације као и да мора да стави тачку на крвави експеримент Запада да уништи братски украјински народ".

"Ми нисмо у рату са Украјином, јер ми једноставно не можемо имати мржњу према обичним Украјинцима", нагласио је он.

Секретар Савета безбедности је додао да је украјинска традиција блиска народу Русије, као што је наслеђе руског народа неодвојиво од културе Украјинаца.

"Напомињемо да је на Криму украјински језик очуван као један од државних језика. У многим градовима и даље раде украјински културни центри, украјински ансамбли песме и игре. На југу Далеког истока, с обзиром на велики удео имиграната од Столипина, значајан број становника сматра завичајном културом украјинског народа", рекао је он.

Истовремено, сматра Патрушев, "што пре грађани Украјине схвате да се Запад бори против Русије, биће спасено више живота".

"Многи су то одавно схватили, али се боје да то кажу, плашећи се одмазде. Запад не планира да спасава ничији живот на рачун свог богаћења и других амбиција. Американци, Британци и други Европљани често стварају илузију да они штите цивилизацију од варварства", нагласио је он.

Патрушев каже да је "ситуацију у Украјини покренуо Вашингтону како би се разрадиле технологије за разграничење једног народа".

"Милионима људи је забрањено да говоре руски, матерњи језик од рођења. Приморани су да забораве своје порекло. Запад, зарад својих амбиција, практично уништава украјински народ, младе генерације гину на бојном пољу,а грађани су све сиромашнији", нагласио је он.

Запад ће покушати да спасе неонацисте у Украјини

Према речима секретара Савета безбедности Запад ће покушати да спасе "неонацисте у Украјини" како би припремили државне ударе у другим земљама.

"Неонацистички злочинци који дивљају у Украјини последњих година неминовно ће бити кажњени. Могуће је да ће најодвратније криминалце покушати да спасу њихови налогодавци како би их користили у другим земљама, укључујући организовање државног удара и обављање диверзантских задатака", нагласио је Патрушев.

Он је објаснио да је таква шема разрађена током пораза нацистичке Немачке 1945. године, када су Американци, Британци и контролисане власти Западне Немачке известиле о денацификацији Немачке, док су нацисти, који су избегли казну, искоришћени за стварање оружаних снага Немачке.

Такође је додао да је ЦИА, која се до 1948. звала Канцеларија за стратешке службе САД, "активно користила бивше запослене Абвера (војнообавештајне агенције нацистичке Немачке и одељења царске безбедности нацистичког Рајха) за стварање нове немачке обавештајне службе".

"У послератним годинама, Американци су активно укључивали нацистичке злочинце у развој нових врста оружја, укључујући оружје за масовно уништење. Исто важи и за употребу америчких и јапанских ратних злочинаца који су развили и користили хемијско и бактериолошко оружје", закључио је Патрушев.

image