Пригожин: Група Вагнер никада није била у Србији

Колико знамо, Срби и сами одлично излазе на крај са својим проблемима и наша помоћ им није потребна, поручује оснивач ове приватне војне компаније
Пригожин: Група Вагнер никада није била у Србијиwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Приватна војна компанија "Вагнер" никада није била у Србији и није имала никакве контакте са Србијом, саопштио је оснивач групе Јевгениј Пригожин.

"Глас Америке" је оснивачу групе "Вагнер" поставио питања о активностима које група спроводи у Србији, и о регрутовању грађана из Србије.

"У приватној војној компанији 'Вагнер' тренутно нема држављана Србије, а одавно их није било. Према томе, све гласине о сарадњи групе 'Вагнер' и Србије немају никаквог основа", изричит је Пригожин.

Подсећамо, грађанима Србије законом је забрањено учествовање у оружаним сукобима у иностранству.

На питање "Гласа Америке" да ли су Вагнеровци били присутни на северу Косова, где су барикаде подигнуте крајем децембра 2022. године, Пригожин је одговорио: "Колико знамо, Срби и сами одлично излазе на крај са својим проблемима. Желим им срећу и просперитет." 

Али, додао је да, уколико на територији Сједињених Америчких Држава дође до међунационалног сукоба, група "Вагнер" ће радо учествовати.

"Чекамо позив саветника Стејт департмента Дерека Шолеа", закључио је.