Спорт

Новак беснео због навијача: Избаци га са меча, тип је "мртав" пијан, провоцира ме

Ђоковић је морао да се жали код судије Фергуса Марфија због понашања једног од навијача
Новак беснео због навијача: Избаци га са меча, тип је "мртав" пијан, провоцира ме© Eurosport / screenshot

Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Аустралијан опена победом против Француза Енца Куакоа. У томе је успео тек након три сата игре и четири сета, пошто је српски тенисер славио резултатом 3:1.

Ђоковић је имао проблема са повредом задње ложе због које је изјавио да "стање уопште није добро", а током меча је имао и проблема са једним навијачег због ког се чак и распрасвљао са судијом.

Све се дешавало на почетку четвртог сета, када је Ђоковић водио 2:1 у сетовима и 2:0 у гемовима. Четири навијача су на једној од трибина били обучени у црвено-белу униформу као "Валдо", желећи да провоцирају Новака.

Један од њих четворице је очито био толико упоран у својим провокацијама, да је и Новак морао да реагује код судије Фергуса Марфија.

"Провоцира ме цело вече, шта ћеш да урадиш? Одговори ми. Ти се шалиш? Како не знате ко је, мртав је пијан од првог поена, провоцира ме од првог поена. Шта ћеш да урадиш по том питању, ја сам га чуо 50 пута, а ти бар десет? Шта ћеш да урадиш? Зашто не зовеш обезбеђење да га избаци са стадиона?", понављао је Ђоковић.

У кадру се потом појавио и "пијани навијач" кога је Ђоковић означио, а који му је на све то слао и пољупце, желећи да га додатно изнервира. Новак се већ мучио са повредом због које није могао да игра на највишем нивоу, али је успео да на савршен начин окончан меч, освојивши четврти сет без изгубљеног гема.

image