Спорт

Маестрални Ђоковић у 10. финалу Аустралијан опена - Пол разбијен, нека се спреми Циципас

Деветоструки шампион првог гренд слема у сезони наставља поход на свој десети трофеј у Мелбурну после још једне победе, 27. у низу на овом турниру
Маестрални Ђоковић у 10. финалу Аустралијан опена - Пол разбијен, нека се спреми ЦиципасGetty © Quinn Rooney / Staff

Новак Ђоковић је по десети пут у каријери у финалу Аустралијан опена! Српски тенисер савладао је без већих потешкоћа Американца Томија Пола 3:0, по сетовима 7:5, 6:1, 6:2.

Изузев првог сета, Ђоковић је показао одличан и сасвим довољан ниво игре да би победио 35. тенисера света и дебитанта у полуфиналима гренд слемова.

Почело је фантастично по Новака, имао је 5:1 и сет лопту на сервис, али у тим тренуцима почео је његов краткотрајни кошмар. Након једне расправе са судијом у столици, изгубио је фокус и изгубио чак четири гема у низу.

Стигао је Пол до 5:5, али од тог тренутка је на терену постојао само један човек. Новак је освојио седам гемова у низу, а потом до краја меча ривалу препустио тек три гема.

После лошег првог сета и преко 20 неизнуђених грешака, Ђоковић је почео да игра онако како уме. Ретко је грешио, одлично је ударао лоптицу и високим ритмом је "ломио" недораслог ривала.

Ђоковић ће у недељу од 9.30 играти против Стефаноса Циципаса у свом 10. финалу Аустралијан опена. Бориће се за десети трофеј у Мелбурну, играће за свој 22. гренд слем у каријери чиме би се изједначио са Рафаелом Надалом, а биће то и директан окршај за прво место на АТП листи.

Победник недељног финала биће нови најбољи тенисер света од понедељка.

  • 27. јан 2023 • 12:34

    12:34

    Славље српских навијача у Мелбурну

    Ситуација испред "Род Лејвер арене" је била изузетно жива после победе Ђоковића и пласмана у финале. Велико славље и узвици "Ноле, Ноле" привукли су пажњу бројних пролазника.

    Ево шта је РТ Балкан забележио на лицу места:

  • 12:06

    Новак Ђоковић је у финалу Аустралијан опена!

    Крај меча, Новак Ђоковић је победио Томија Пола 3:0, по сетовима 7:5, 6:1, 6:2.

    Српски тенисер ће играти у свом 10. финалу Аустралијан опена, бориће се за 10. трофеј у Мелбурну и 22. на гренд слемовима, али и за прво место на АТП листи. Пол није био дорастао изазову, а у финалу чека Стефанос Циципас.

  • 11:43

    И опет брејк - 3:0 за Ђоковића

    Једноставно, Томи Пол никако не може да се носи са Новаком када је овај на свом пристојном нивоу. Ђоковић још једном успева да направи брејк и сада је на само три гема од пласмана у финале.

  • 11:35

    "Маратонски" брејк Новака - 1:0

    Одмах брејк и на старту трећег сета, да се ривалу стави до знања да нема чему да се нада. После чак 14 минута игре, Томи Пол губи гем на свој сервис.

  • 11:21

    Ђоковић осваја други сет - 6:1

    Онако како је могао да изгледа први, изгледао је други сет. Сурова доминација Ђоковића, без икаквих проблема, смиреном игром и контролом дешавања на терену.

    Још само један сет дели Новака од пласмана у финале.

  • 11:14

    Премијер Аустралије ужива у Ђоковићевом мечу

    Годину дана након што је Новак био депортован из Аустралије, српски тенисер се ближи новом финалу Аустралијан опена.

    А на овом мечу је и нови премијер Аустралије Ентони Албанезе, који је и био заслужан за укидање Ђоковићеве трогодишње забране уласка у земљу.

  • 11:12

    То је прави Ђоковић - 5.0

    Седам гемова у низу за Новака Ђоковића. Наљутио се Ноле у финишу првог сета и сада жели да покаже шта заиста може.

    Смањио је број грешака и то драстично, фантастично сервира и осваја гем на свој сервис без изгубљеног поена.

  • 11:05

    Новак преживео десетоминутни гем - 3:0

    Имао је Пол три брејк лопте у овом гему, али је сваки пут Ђоковић успевао да се извуче. На крају, после 10 минута игре, Србин успева да освоји и пети гем у низу.

  • 10:54

    Одмах брејк Новака - 2:0 у другом сету

    Ђоковић је изгубио четири гема у низу када се стигло до 5:5 у првом сету. Од тада, он је у серији од четири гема, пошто је поново направио брејк. У овом гему је било доста дугих, исцрпљујућих размена, а грешка Американца доноси Новаку осетну предност.

  • 10:44

    Новак осваја први сет - 7:5!

    Ево га коначно! Брејк Ђоковића за 1:0 у сетовима. Прву сет лопту је имао на 5:1, а другу је искористио тек у 12. гему. Непотребно је све закомпликовао, играо лоше током већег дела првог сета, али је свеједно успео да га освоји.

    Новак је сада на два сета од пласмана у своје 10. финале Аустралијан опена.

image
VV inauguration
banner