Спорт

Леброн "морао" да изабере Јокића за "Ол-стар" меч, Тејтум и Мичел донели победу Јанисовом тиму

Српски кошаркаш Никола Јокић остварио је учинак од четири поена, пет скокова, шест асистенција и две украдене лопте у "Ол-стар" мечу одграном у Јути. Јокић је био део екипе коју је састављао Леброн Џејмс, а која је на крају поражена од тима Јаниса Адетокумба са 184:175
Леброн "морао" да изабере Јокића за "Ол-стар" меч, Тејтум и Мичел донели победу Јанисовом тимуGetty © Tim Nwachukwu

Спектакл, шоу и егзибиције виђене су на сусрету "свих звезда" у Солт Лејк Ситију.

Јута је била домаћин овогодишњег "Ол-стар" викенда, а најбољи кошаркаши НБА лиге нису разочарали у главном догађају.

Традиционално, играчи са највише гласова публике, били су капитени две екипе, а поново су то били Јанис Адетокумбо на Истоку и Леброн Џејмс на Западној конференцији.

Након уводне церемоније, капитени екипа су на лицу места бирали саиграче, чиме је додатно зачињен шоу програм.

Леброн Џејмс је тако, бар на папиру, изабрао знатно јачи тим и деловало је да ће и пети пут заредом Леброн као капитен однети победу у "Ол-стар" утакмици.

"Краљ" је у стартној постави за саиграче имао Џоела Ембида, Кајрија Ирвинга, Луку Дончића и српског кошаркаша Николу Јокића.

Клупу тог тима чинили су Пол Џорџ, Диерон Фокс, Џулијус Рендл, Ентони Едвардс, Џејлен Браун, Тајрис Халибуртон и Џерен Џексон јуниор.

Са друге стране, Јанисов тим састављен је био од: Џејсона Тејтума, Лаурија Марканена, Донована Мичела, Џа Морента, Бема Адебаја, Демијана Лиларда, Демара Дерозана, Џруа Холидеја, Паскала Сијакама, Домантаса Сабониса и Шеја Гилџијуса Александера.

Након егал прве четвртине, Јанисов тим преузео је контролу у другој и трећој, те тако створио осетну разлику и на крају уписао победу.

Деловало је да су чланови екипе грчког кошаркаша желели победу више и били знатно расположенији.

Меч је обележила и чињеница да су капитени Јанис и Леброн, због повреда превентивно морали да пропусте већи део утакмице.

Српски центар Никола Јокић на паркету је провео нешто више од 20 минута, остваривши учинак од четири поена, пет скокова, шест асистенција и де украдене лопте.

На питање новинара након меча, да ли је изненађен што је изабран тек на седмом месту, Никола је имао више него занимљив одговор.

"Не чуди ме уопште, ни ја сам себе не бих изабрао. Нису овакве утакмице за мене", изјавио је Јокић.

Јанисов тим до победе су водили сјајни Тејтум са 55 и Мичел са 40 убачених поена. Лилард је са клупе убацио 26, а домаћи кошаркаш Марканен меч је завршио са 13 поена.

У редовима Леброновог тима, истакли су се Браун са 35, Ембид и Ирвинг са по 32 и Халибуртон са 18 поена.

Овогодишњи "Ол-стар" викенд званично је завршен, а наредни ће се одржати у Индијанаполису.

image