Србија и Балкан

Шешељев кандидат будући председник Црне Горе?

У редовима Демократске партије социјалиста завладало је тотално расуло пред други круг гласања за председника државе, јер је готово извесно да ће Ђукановић изгубити од кандидата Покрета Европа сад Јакова Милатовића
Шешељев кандидат будући председник Црне Горе?www.globallookpress.com © Ministry of Foreign Affairs of R

Улазак кандидата Покрета Европа сад Јакова Милатовића у други круг председничких избора са досадашњим председником Црне Горе и лидером Демократске партије социјалиста Милом Ђукановићем изазвао је тотално расуло међу функционерима ДПС-а.

Очигледно свесни да је тешко да Ђукановић освоји нови, трећи мандат председника државе, функционери ДПС-а читавог дана објављују на друштвеним мрежама изјаве Милатовића извучене из контекста покушавајући на тај начин да дискредитују политичког противника.

Досадашњи градоначелник Подгорице Иван Вуковић, за кога је владало мишљење да би могао да уђе у председничку трку уместо Ђукановића, објавио је данас превод на енглески реченице из Милатовићевог интервјуа да је потребно ставити "зло које је владало 30 година Црном Гором иза нас".

Вуковић је потом означио амбасаде Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Немачке и представницу Европске уније у Подгорици уз питањa: да ли је ово демократски наратив, либералне вредности, европска агенда?

Вуковић се очигледно нада да ће западне амбасаде подржати Ђукановића у другом кругу избора, иако је ДПС деценијама људе лагао како представља такозвани "суверенистички блок". Сада се види да то није никакав суверенистички блок, ако очекују да им председника државе бирају стране амбасаде.

Ипак, корак даље отишла је друга функционерка и посланица ДПС-а Александра Вуковић која је за Милатовића изјавила да је кандидат лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

Одмах за њом Вуковић је превео изјаву и опет означио све западне амбасаде у Подгорици.

Подсетимо, у другом кругу председничких избора 2. априла учествују Ђукановић и Милатовић. Кандидату Покрета Европа сад подршку су пружили Демократски фронт, Демократе и ГП УРА.

image