Србија и Балкан

Арифи: Хил обећао да ће о проблемима Албанаца разговарати са Вучићем и Брнабић

Амерички амбасадор разговарао са председником општине Бујановац о договорима из Охрида поручујући да су ове информације важне за грађане који живе "у близини две границе"
Арифи: Хил обећао да ће о проблемима Албанаца разговарати са Вучићем и Брнабић© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Председник општине Бујановац Нагип Арифи изјавио је да је амбасадор САД у Београду Кристофер Хил обећао током данашњег састанка са њим у Бујановцу да ће о проблемима Албанаца из тзв. прешевске долине разговарати са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић. 

Амбасадор Хил је у Бујановац дошао и како би упознао председника општине са оним што је договорено у Охриду између Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија. 

"Ово је подручје у близини две међународне границе и сматрам да је јако важно да грађани који овде живе знају шта се десило у Охриду и какав је садржај споразума", рекао је Хил.

Додао је и да је председнику општине пренео да САД у потпуности подржавају постигнути споразум и да ће се потрудити да оно што је договорено буде примењено.

Посланик у Скупштини Србије Шаип Камбери написао је на свом Фејсбук налогу да су регионална политичка дешавања, "легитимни захтеви Албанаца" из јужног дела централне Србије као и изазови и проблеми са којима се суочавају Албанци, биле теме о којима је разговарао са Хилом.

image