Магазин

Бизарно суђење Гвинет Палтроу је започело тренд "тихог луксуза"

Поред неколицине необичних и чак комичних тренутака на суђењу, минималистичке одевне комбинације холивудске глумице су привукле велику пажњу.
Бизарно суђење Гвинет Палтроу је започело тренд "тихог луксуза"Getty © Pool

Гвинет Палтроу је ослобођена кривице за судар на скијашкој стази који се догодио пре седам година. Пензионисани очни лекар, Тери Сандерсон, оптужио је глумицу да је изазвала судар од којег је сломио четири ребра и добио оштећење мозга. Испрва је тражио три милиона долара одштете, али затим је променио суму на триста хиљада. Палтроу је тражила један долар одштете у контратужби, као и да Сандерсон плати за услуге њеног адвоката и судске трошкове.

Сандерсон је тврдио да га је глумица ударила, тешко повредила, па затим наставила да скија, не обазирући се на њега. Гвинет је сматрала да то није тачно, већ да је он њу ударио отпозади и да су обоје пали. Порота је утврдила да је доктор био крив за инцидент и глумица је ослобођена оптужби.

Цео случај је многима деловао бизарно, а поједини детаљи процеса су постали вирални на интернету. Један од њих је тренутак у коме је докторова адвокатица отворено говорила како завиди Гвинет на њеној висини, након што ју је упитала колико је висока, покушавајући да схвати како је дошло до судара. Рекла је да јој завиди, јер би и сама желела да има ту висину, али увек мора да носи штикле.

Још један вирални моменат је да је глумица желела да донесе слаткише судским извршитељима, као знак захвалности за њихов рад, али је њен захтев одбијен. Такође, многе је заинтригирала кратка размена речи између Палтроу и Сандерсона, када му је пришла након што је процес завршен и рекла да му жели "Све најбоље," на шта је он одговорио "Хвала, драга".   

Суђење је почело само неколико дана након што је режим исхране Гвинет Палтроу постао велика тема на друштвеним мрежама. Многи корисници су писали шаљиве коментаре, то јест да није могуће да је Гвинет физички повредила одраслог човека ако само конзумира бујон од костију и прима витаминске инфузије.

Поред целог необичног судског процеса и догађаја, велика тема у јавности су одевне комбинације у којима се глумица појављивала. Носила је различите џемпере, одела и капуте луксузних брендова. Свака комбинација је била неутралних боја, укомбинована са суптилним аксесоарима. Ни један комад није деловао нападно у структури, а ни боји. Такође, на одећи се није могао видети ни један монограм луксузног бренда. Наведени елементи су главне ставке тихог луксуза.

Тихи луксуз на прво место ставља квалитет гардеробе која може да се носи деценијама, уместо комада који су у складу са тренутно актуелним стилом. Иако се може рећи да је тихи луксуз постао прилично популаран на друштвеним мрежама у протекле две недеље, он представља комаде који никада неће изаћи из моде и увек ће бити класични и прикладни. Елеганција, силуете које одговарају облику тела и добри материјали су одраз овог безвременског изгледа.

Поред суђења, костими ликова из америчке серије "Наследници" су постали савремена инспирација тихог луксуза. Блејзери, сакои, хаљине, сукње и слични комади се могу видети на неким од главних ликова. Одећа је често монохроматска, без превише јарких боја или нападних дезена. Није потребно носити само скупоцену гардеробу, већ бирати ону која најбоље пристаје уз облик тела, израђену од квалитетнијих материјала, уз неколико аксесоара који ће учинити да наизглед "досадна" комбинација изгледа промишљено, елегантно и упечатљиво. 

@thenewyorkstylist Want to look expensive? 💰 No, you don’t have to spend a lot. If you read the article that just came out from @dailymail on Succession’s style where I was the style expert on, you’d know that “Quiet Luxury” is a thing. These are the reasons why people like the characters of Succession always *look* rich. NOT because theyre flaunting designer logos. What do you think of “quiet luxury?” #quietluxury#successionstyle#styletips#fakeittillyoumakeit#lookexpensive♬ Succession (Main Title Theme) - Nicholas Britell

image