Спорт

Џака је убеђен: Гледао сам Србију и можемо да их победимо

Капитен репрезентације Швајцарске Гранит Џака био је разочаран због пораза његове селекције против Бразила, али и самоуверен у квалитет тима да савлада селекцију Србије у одлучујућој утакмици
Џака је убеђен: Гледао сам Србију и можемо да их победимоGetty © Stuart Franklin

Фудбалери Србије нису успели да савладају Камерун пошто су у можда и најузбудљивијој утакмици Светског првенства ремизирали 3:3. Добра вест за селекцију Драгана Стојковића стигла је касније током дана када је Бразил савладао Швајцарску 1:0.

То сада значи да "орлови" у суштини и даље држе ствар у својим рукама и за пласман у осмину финала им је потребна победа у последњем колу групне фазе против Швајцарске. Капитен те селекције Гранит Џака истакао је своје незадовољство што његова екипа није успела да одоли Бразилу 

"Веома смо разочарани. Могли сте да видите, играли смо добро, показали тимски дух, бранили се добро. Разочаравајуће је кад примите овакав гол. Знали смо какав квалитет поседује Бразил. Мислим да можемо да извучемо доста добрих ствари из овог меча", рекао је Џака новинарима у Дохи.

Швајцарска није много претила Алисону Бекеру, али Џака је имао другачије виђење ситуације.

"Ако мислите да свако може да има 10 шутева ка голу Бразила, покажите ми тај тим. Имали смо велико поштовање према Бразилу и Камеруну. Можда су само три тима квалитета као Бразил. Знали смо да ће ово бити другачија утакмица него са Камеруном. Биће другачије и са Србијом."

Џака је био један од играча који је провоцирао српске играче и навијаче у мечу против "орлова" на прошлом Светском првенству. Овога пута, фудбалер који порекло вуче из Албаније није желео да даје бомбастичне изјаве.

"Није важно против кога играмо. Ми смо професионални фудбалери. Лепо ми је да играм против Бразила, Камеруна и Србије. Тешко је рећи. Мислим да Србија поседује другачији квалитет него Бразил, са Митровићем у нападу... Бразил доста више игра по земљи у односу на Камерун. Гледали смо их против Камеруна и мислим да можемо да их победимо", истакао је фудбалер Арсенала.

Он није желео да истиче да би окршај са Србијом могао да буде историјски.

"Мислим да нема историје, то су само две утакмице. Ми смо Швајцарска, они су Србија. Даћемо све од себе на терену, играћемо фудбал и нека победи бољи тим", закључио је Гранит Џака.

image