Русија

Украјинци бомбардују Белгород: Удари у центру града, има мртвих и повређених (ФОТО)

Систем противваздушне одбране је прорадио и оборио ракету "Точка-У", има повређених
Украјинци бомбардују Белгород: Удари у центру града, има мртвих и повређених (ФОТО)None © Tanjug/ null (STR)

Једна особа је погинула и најмање осморо повређено након гранатирања Белгородске области од стране Оружаних снага Украјине, саопштио је данас регионални гувернер Вјачеслав Гладков.

Како јавља дописник "РИА Новости" напад се догодио око 11 у самом центру града. Према прелиминарним подацима, одјекнуло је девет експлозија и прорадио је систем ПВО.

Гувернер региона Вјачеслав Гладков је јавио да је руски ПВО систем оборио ракету "Точка-У" у Белгородској области.

Према речима дописника, на кућама су се тресла стакла а од потреса су се укључили аларми аутомобила.

"Наш ПВО систем је оборио Точку-У изнад Валујка. Према прелиминарним информацијама, један цивил је мртав. Прозори на неколико домаћинстава су разбијени", написао је гувернер на Телеграм каналу.

"Имамо четворо повређених за сада. Разговарао сам са двојицом на лицу места. Мушкарцу су леђа посечена гелерима, а жени је повређено лице. За чудо, двоје деце у овој кући није повређено. У тренутку експлозије били су у епицентру. Бог их је сачувао. Обезбеђена им је сва неопходна медицинска помоћ", написао је гувернер Белгорода на Телеграму.

Како је Гладков навео, нанесена је штета и приватним кућама, за сада постоји информација да је оштећено је 14 стамбених објеката и 9 аутомобила.

Начелник округа, оперативне и хитне службе су на терену, и у току је обилазак места напада, јавио је гувернер.

Украјинске трупе непрестано нападају пограничне области Русије. У Брјанској, Курској, Белгородској области и на Криму постоји жути ниво опасности од тероризма.

image