Русија

Шојгу на првој линији фронта специјалне војне операције (ВИДЕО)

Министар одбране Руске Федерације проверио је борбену готовост снага и услове у којима се чува војна техника
Шојгу на првој линији фронта специјалне војне операције (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Kremlin Pool

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу посетио је данас положаје руске војске у зони специјалне војне операције у Украјини и проверио борбену готовост снага, саопштило је Министарство одбране на свом Телеграм каналу.

"Сергеј Шојгу разговарао је са војним особљем на првој линији фронта. Том приликом, он им се захвалио на узорном извршењу задатака у оквиру специјалне војне операције. Када је министар упитао какво расположење влада међу војницима, начелник војног одељења дао му је јасан одговор: 'Борбено!'", саопштило је министарство.

Министар је проверио услове у којима бораве војници, као што су температура у просторијама где спава војно особље, грејање, квалитет исхране и друго. Проверио је и у каквим условима се чува војна техника. Међутим, посебан акценат стављен је на организацију снабдевања војске током војне операције. 

Начелник медицинске јединице упознао је Шојгуа и са ситуацијом која влада у овим редовима војске, укључујући питања снабдевања свим неопходним потрепштинама и залиха лекова.

По завршетку посете, министар је пожелео војницима срећну нову годину и дао даље смернице. Поручио им је да не журе и остану смирени, додајући да је у војсци све како треба.

Данашња посета Шојгуа уследила је дан након састанка Владимира Путина са челницима Министарства одбране, током ког су се руски председник и министар осврнули на ситуацију у војсци током ове године и указали на неопходне измене које би требало усвојити током 2023. године.

Путин је истакао да војска има неограничено финансирање како би војно особље имало све што је потребно и максимално се добро борило на фронту. У том контексту је обратио пажњу на све оно што је заправо неопходно војницима: квалитетну опрему, одећу, услове живота и друго...

image