Русија

Пригожин: Група Вагнер никада није била у Србији

Колико знамо, Срби и сами одлично излазе на крај са својим проблемима и наша помоћ им није потребна, поручује оснивач ове приватне војне компаније
Пригожин: Група Вагнер никада није била у Србијиwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Приватна војна компанија "Вагнер" никада није била у Србији и није имала никакве контакте са Србијом, саопштио је оснивач групе Јевгениј Пригожин.

"Глас Америке" је оснивачу групе "Вагнер" поставио питања о активностима које група спроводи у Србији, и о регрутовању грађана из Србије.

"У приватној војној компанији 'Вагнер' тренутно нема држављана Србије, а одавно их није било. Према томе, све гласине о сарадњи групе 'Вагнер' и Србије немају никаквог основа", изричит је Пригожин.

Подсећамо, грађанима Србије законом је забрањено учествовање у оружаним сукобима у иностранству.

На питање "Гласа Америке" да ли су Вагнеровци били присутни на северу Косова, где су барикаде подигнуте крајем децембра 2022. године, Пригожин је одговорио: "Колико знамо, Срби и сами одлично излазе на крај са својим проблемима. Желим им срећу и просперитет." 

Али, додао је да, уколико на територији Сједињених Америчких Држава дође до међунационалног сукоба, група "Вагнер" ће радо учествовати.

"Чекамо позив саветника Стејт департмента Дерека Шолеа", закључио је.

image
VV inauguration
banner