Русија

Медведев: Ако почне трећи светски неће се водити тенковима и ловцима

Заменик председника Савета безбедности критиковао је покушаје Запада да оправда снабдевање Украјине оружјем наводним спречавањем светског рата
Медведев: Ако почне трећи светски неће се водити тенковима  и ловцимаwww.globallookpress.com © Russian Government/via Globallookpress.com

Заштита Украјине, која никоме у Европи није потребна, неће спасити оронули Стари свет од карме, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

"Одбрана Украјине, која никоме у Европи није потребна, неће спасити оронули Стари свет од освете, шта год да се деси", написао је Медведев, критикујући покушаје Запада да оправда снабдевање Кијева оружјем наводним спречавањем светског рата.

Нагласио је да се они, ако почне трећи светски рат, неће водити тенковима и ловцима, већ ће се "тада све дефинитивно претворити у рушевину".

Медведев се осврнуо на изјаве италијанског министра одбране Гвида Крозета који је рекао да ће трећи светски рат почети ако се руски тенкови појаве у Кијеву и "на границама Европе". Он тврди и да је оружје послато како би се то спречило.

"Руски званичник је у исти ред ставио и позиве Велике Британије да Кијеву обезбеди све оружје које има НАТО. У структурама моћи Европе нема много будала", написао је.

"Суседи надареног министра из злог магловитог краљевства са комплексом империје отишли ​​су још даље. Кажу да сво наоружање које НАТО има треба 'одмах' да се достави Кијеву. И ловци, и стотине тенкова, као и ракетни системи великог домета јер је то једини начин да се спречи ширење Русије и, наравно, светски рат", написао је Медведев, говорећи о одлуци Велике Британије.

Према његовим речима, ништа више и не треба очекивати од "предузетника са непотпуним високим образовањем и његових глупих комшија који су се напумпали током пандемије управо на својим радним местима", иако би, додаје он, дух Черчила био задовољан наследницима.

image