Русија

Руски амбасадор у САД: Америка неће дипломатско решење, константно подгрева сукоб

Дипломата тврди и да су Американци свесни да Русију не могу да победе само оружјем и користећи украјинске војнике као "топовско месо"
Руски амбасадор у САД: Америка неће дипломатско решење, константно подгрева сукобwww.globallookpress.com © State Duma of Russian Federation/Twitter.com

САД нису расположене за дипломатско решење сукоба у Украјини, већ константно подгревају сукоб, тврди руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов, а преносе "РИА Новости".

"Американци данас нису расположени да дипломатским путем решавају ситуацију која се развија на украјинској територији. Они недвосмислено кажу да нема да стајања, да се мора ићи напред и да се украјинска војска и даље мора пунити разним оружјем", рекао је дипломата у емисији "Биг Гејм".

Он је САД оптужио за одржавање константне напетости и непријатељства на украјинској територији.

"Мислим да су Американци веома свесни да неће моћи да победе само уз помоћ оружја и топовског меса у виду украјинских војника", додао је он.

Антонов истиче и да су Русији потребне јаке безбедносне гаранције, али да  САД још нису спремне за дијалог.

"Предуслов за разговор о безбедносним гаранцијама треба да буде одбацивање антируске политике, признавање наших националних интереса и обезбеђивање поузданих, армирано-бетонских безбедносних гаранција за нашу државу. Као што видимо, Американци још нису спремни за такав разговор са нама", рекао је Антонов.

Руски дипломата наводи и да је Кремљ спреман за равноправан дијалог уз узајамно поштовање са Американцима.

"Одлучни смо да заједно решавамо међународне проблеме као сталне чланице Савета безбедности и као две водеће светске нуклеарне силе", додао је руски амбасадор.

image