Русија

Вагнер: Зеленски тражи од Запада борбене авионе, а украјинска војска остала без искусних пилота

Недостатак борбених пилота је осакатио украјинско ратно ваздухопловство, посаду чине млади неискусни пилоти, рекао је командант групе Вагнер
Вагнер: Зеленски тражи од Запада борбене авионе, а украјинска војска остала без искусних пилотаwww.globallookpress.com © Or-8 Florian Fergen/Allied Joint

Док украјински председник Владимир Зеленски од Запада тражи борбене авионе, командант руске приватне војне компаније "Вагнер" која се бори у Специјалној војној операцији јавља да је недостатак борбених пилота осакатио украјинско ратно ваздухопловство.

Кијев је током руске Специјалне војне операције изгубио готово све искусне војне пилоте, остала је једино омладина која не може ефикасно да се бори, саопштио је командант Вагнерове авиогрупе са ратним меном "Горец", преносе "РИА Новости".

"Непријатељ је претрпео велике губитке у авијацији, и његову војну посаду сада углавном сачињава омладина. Русија има много искусних пилота, а код непријатеља су, верујем, углавном млади људи. У авијацији је потребно искуство како би се нормално радило. Није поента само умеће управљања летелицом", рекао је он.

Командант је нагласио да се искуство може стећи само учешћем у борбама и временом, чиме руски ратни пилоти могу да се похвале.

Вагнер група од марта прошле године активно учествује у Специјалној операцији у Украјини. 

image
VV inauguration
banner