Русија

Фински новинар из Доњецка за РТ: Цео сукоб планиран је у Пентагону

Русија не може да изгуби у рату који долази из срца, а баш ту се рађа њена модерна будућност, поручио је Јанус Путконен
Фински новинар из Доњецка за РТ: Цео сукоб планиран је у Пентагонуwww.globallookpress.com © Dominique A. Pineiro/ZUMAPRESS.com

Пре годину дана, 24. фебруара 2022, Русија је започела Специјалну војну операцију у Украјини. Већ тог дана свет се променио заувек.

Фински новинар Јанус Путконен који живи и ради у Донбасу од 2015. године каже за РТ Балкан да је цео сукоб планиран издалека, тачније из Пентагона.

"За нас је све почело генерално недељу дана пре 24. фебруара. За браниоце Донбаса ова операција је била изузетно важна", рекао је Путконен.

Према његовим речима, Русија је још 2007. године рекла да није део западне "међународне заједнице" која не укључује шест милијарди људи, зато што Русија представља овај део човечанства.

На питање да прокоментарише улогу финскe премијерке Сане Марин, која је велика присталица Кијева и да ли западне елите очекују да људи гледају на примере Југославије, Ирака, Либије, Авганистана, Сирије када је Запад у суштини уништио све ове земље, рекао да је премијерка само део светксе елите.

"То што она ради наноси штету Финској. За све ове године, Русија никада није претила тој земљи, живели су мирно", навео је он.

Како је додао, Запад је отишао предалеко са нападом на Донбас и Русе, зато што је ово руски свет.

"Питање шта значи бити Рус је доведено у питање, сви то осуђују. Русија не може да изгуби у рату који долази из срца, а баш ту се рађа будућност модерне Русије", поручио је фински новинар.

Он је нагласио да Запад губи своју хегемонију и да долар више неће заузимати исту позицију као сада.

"Запад ће трчати преко океана, до 'тврђаве' САД, остављајући за собом рушевине", закључио је Путконен.

image
VV inauguration
banner