Русија

Украјински војни дрон оборен код Москве

Беспилотна летелица срушила се у селу Губастово, а мета му је била компресорска станица "Гаспрома" у предграђу руског главног града
Украјински војни дрон оборен код Москве© TanjugAP Photo/Evgeniy Maloletka

Војни дрон који је, судећи према његовој олупини, највероватније направљен у Украјини, покушао је да нападне гасно постројење у близини Москве, саопштила је руска влада.

Гувернер Московске области Андреј Воробјов потврдио је да се дрон срушио у село Губастово у близини престонице и да је "очигледно гађао цивилну инфраструктуру", као и да је конкретна мета била гасна компресорска станица "Гаспрома" у предграђу Москве.

Украјински удари беспилотних летелица покренути су у децембру и дронови су већ гађали неколико аеродрома које користе руски војни авиони.

Неуспешни напади дроновима пријављени су и у руским регионима Белгород и Брјанск на граници са Украјином, а шеф Адигеје, руске републике на Кавказу, рекао је и да је у том региону синоћ оборен дрон.

Истражни комитет Русије, пренеле су "РИА Новости", истражује покушаје Кијева да употреби беспилотне летелице за напад на објекте у Русији.

Према речима шефа те комисије Александра Бастрикина под лупом ће бити употреба украјинских дронова за нападе у Московској регији, Агедији и Кубану.

image