Русија

Песков: Русија никада није одбила дијалог са САД

Односи између Москве и Вашингтона тренутно су на најнижој тачки, рекао је портпарол Кремља
Песков: Русија никада није одбила дијалог са САДwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да су односи између Руске Федерације и Сједињених Држава тренутно на најнижој тачки и да Москва никада није одбила дијалог, преносе "РИА Новости".

"Што се тиче билатералних односа, знамо да су они вероватно на најнижој тачки, у веома жалосном стању. Али свака од земаља ће бранити своје интересе у дијалогу. Нагласио бих да Русија никада није одбила конструктиван дијалог и да га не одбија ни сада", рекао је Песков.

Песков је навео да је руски председник обавештен о инциденту са америчким дроном и да није било контаката на највишем нивоу са Сједињеним Државама на тему обореног дрона.

Како је саопштило руско Министарство одбране, средства контроле Ваздушно-космичких снага Русије забележила су у уторак ујутро лет америчке беспилотне летелице МК-9 на подручју полуострва Крим.

Како се истиче, амерички дрон је летео са искљученим транспондером и нарушио границу региона, због чега су подигнути руски ловци.

"Услед оштрог маневрисања амерички дрон је изгубио контролу и висину, и сударио се са воденом површином", истакли су у руском Министарству одбране.

image