Русија

Си отпутовао из Москве: "Дешавају се промене које се нису десиле сто година"

Кинески председник са својом делегацијом полетео је са престоничког аеродрома Внуково 2
Си отпутовао из Москве: "Дешавају се промене које се нису десиле сто година"© Tanjug/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Кинески председник Си Ђинпинг отпутовао је јутрос из Русије, након трoдневне посете током које је разговарао са руским колегом Владимиром Путином.

Делегација кинеског лидера полетела је са престоничког аеродрома Внуково 2, на коме је одржана и свечана церемонија, током које су подигнуте руске и кинеске националне заставе и интониране химне две земље.

"РИА Новости" бележе и да је Си Ђинпинг прошетао црвеним тепихом уз пратњу војног оркестра, а до степеништа авиона допратили су га заменик премијера Русије Дмитриј Чернишенко, заменик министра спољних послова Русије Андреј Руденко и други званичници.

Си је из Кремља отишао синоћ након свечане вечере и разговора са Путином који је кинеског колегу испратио до аутомобила где су кратко поразговарали

"Сада се дешавају промене које се нису десиле 100 година. Када смо заједно, ми покрећемо те промене", рекао је Си.

Путин се сагласио и пожелео му срећан пут.

"Чувај се, драги пријатељу", одговорио је кинески лидер пре уласка у аутомобил, а Путин му је неколико пута махнуо у знак поздрава, преноси "Спутњик".

image
VV inauguration
banner