Русија

Како је изгледало хапшење Трепове: Наместили су ми (ВИДЕО)

На основу видео снимка које су забележиле спољне камере, утврђено је да је у стан у ком је пронађена дошла око 23 часа, пренео је извор и додао да од кафића у ком се десила експлозија до стана у ком је пронађена потребно је сат времена вожње
Како је изгледало хапшење Трепове: Наместили су ми (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Више од 100 руских безбедњака било је укључено у операцију привођења Дарје Трепове на северу Санкт Петербурга, у згради у којој је пронађена, потврдио је извор је за Телеграм "Шот".

"Безбедњаци су заузели све спратове 25-спратнице и неко време су пуштали све станаре да излазе само уз пратњу. Када су ушли у стан Трепове, она је почела да се смеје и говори да је све намештаљка и да све ово не жели", пренео је извор.

"Наместили су ми. Једноставно су ме искористили!", биле су њене прве речи након што је ухваћена, казао је извор.

Канал "Шот" још наводи да је Трепова наводно изјавила да је мислила да се у бисти, коју је предала убијеном новинару, налази апарат за прислушкивање, а не експлозивна направа. Њен циљ, како је рекла, је био да се зближи са Татарским и да га касније врбује.

На основу видео снимка које су забележиле спољне камере, утврђено је да је у стан дошла око 23 часа, пренео је извор и додао да од кафића у ком се десила експлозија до стана у ком је пронађена потребно је сат времена вожње, удаљеност је око 20 километара.

Како преноси извор, осумњичена је раније изнајмила стан на пет минута од кафића, након експлозије је отишла у изнајмљени стан, променила одећу и скратила косу неких 20ак сантиметара, и тек онда изашла на улицу и удаљила се из тог дела града.

Ако је веровати каналу "Шот", Трепова је планирала да неко време буде у стану на северу Санкт Петербурга, међутим, врло брзо су је снимиле камере. У стану су пронађене купљене авионске карте, што је могао да буде лажни траг.

Како преносе медији, истражитељи тренутно испитују да ли је могућа верзија да су саму Трепову могле да наводе две или три особе, јер је неко морао да управља импровизованом експлозивном направом која би требало да експлодира када се Татарски нашао у њеној непосредној близини.

У међувремену, руски медији јављају да је ухапшен још један осумњичени, Дмитриј, у чијем стану се, како се сумња, крила Дарија после експлозије. И он се сада налази на саслушању.

Истражни комитет квалификовао је напад на руског новинара као акт тероризма и додао да је напад планиран и организован у Украјини. 

Другарица Дарје рекла је данас за телевизију "РЕН ТВ" да је Трепова неколико месеци пре напада престала да прича о свом животу и да је почела чудно да се понаша. 

Претпоставља се да је у последњем видеу Трепова која на једном од митинга подршке Наваљном виче, јер ју је, како је рекла, излудела држава.

У болници још увек 22 особе

Градоначелник Санкт Петербурга Александар Беглов потврдио је данас да се у болници још увек налазе 22 особе којима се пружа медицинска помоћ.

Министарство здравља додаје да је укупан број оних који су задобили неке повреде порастао до 33.

image