Русија

Патријарх Кирил честитао Васкрс поглаварима западних цркава

Руски патријарх позвао је на мир
Патријарх Кирил честитао Васкрс поглаварима западних цркаваGetty © Roman Pilipey / Stringer

Патријарх московски и целе Русије Кирил је на Васкрс пожелео поглаварима "западних" цркава  мир и добре односе међу народима.

"Победа над смрћу је крунисала спасоносну жртву Господа Исуса... Радујући се овом чудесном уду, верујемо да ће као Адам сви у Христу оживети. Ова нада испуњава наше постојање правим смислом, даје снагу да се с љубављу бринемо о свом стаду и тежимо успостављању мира и праведних односа између држава и народа. Желим вам добро здравље, душевни мир и помоћ Божију у служби коју обављате", наводи се у честитки објављеној на сајту Московске патријаршије.

Кирил је, како преносе "РИА Новости", ускршњу честитку послао папи Франциску, јерменском патријарху Гарегину, поглавару Асирске цркве Истока, патријарху Антиохије и целог истока...

У недељу, 9. априла, Руска православна црква прославља Цветну недељу, или Улазак Господњи у Јерусалим. Ово је један од дванаест великих црквених празника везаних за живот Христа и Богородице. Истог дана 2023. године, цркве по грегоријанском календару славе Ускрс.

image
VV inauguration
banner