Русија

Москва: Бенефиције за породице учесника Специјалне војне операције

Олакшице које се нуде продицама војних лица су упис деце у вртиће и школе преко реда, накнада за два оброка дневно и допунски боравак, као и месечне исплате за свако дете
Москва: Бенефиције за породице учесника Специјалне војне операцијеwww.globallookpress.com © Dmitri Lovetsky

У Москви је почео са радом јединствени пункт на коме ће грађани моћи да добију све неопходне информације као и да се пријаве за служење војног рока по уговору, саопштио је кабинет градоначелника престонице.

"Грађани ће на овом пункту моћи да добију све неопходне информације о уговорној служби, неопходној документацији, информације и свим уплатама и бенефицијама", појашњено је у кабинету градоначелника.

Војници који су потписали уговор имају право на исплату од 195.000 рубаља, што је око две хиљаде и двеста евра, а поред тога, они који су ушли у службу добиће 50.000 рубаља сваког месеца, тј. око 560 евра.

Међу осталим бенефицијама за које породице војних лица могу да аплицирају је упис деце у вртиће и школе преко реда, накнада за два оброка дневно и допунски боравак, као и месечне исплате за свако дете у износу од 18.770 рубаља (209 евра).

Ужа породица војника која учествују у специјалној операцији, инвалиди као и породице које одгајају децу инвалиде, моћи ће да рачунају на социјалне услуге државе, без обзира на ниво породичних прихода.

Руски председник Владимир Путин потписао је 3. априла указ о оснивању фонда за подршку учесницима специјалне војне операције "Браниоци отаџбине". Циљ овог фонда је помоћ ветеранима специјалне војне операције и породицама страдалих.

Фонд ће се бавити комплетном подршком за ове категорије грађана - пружаће психолошку, медицинску помоћ, помоћ при запошљавању, развоју предузетништва, усавршавању, организовању дуготрајне кућне неге и слично.

image
VV inauguration
banner