Русија

Медведев назвао Моравјецког "глупаном" јер је рекао да Украјина "има право" да нападне Русију

Варшава ће, као предстража Алијансе, у случају сукоба Москве и НАТО дефинитивно нестати, закључио је руски дипломата
Медведев назвао Моравјецког "глупаном" јер је рекао да Украјина "има право" да нападне РусијуGetty © Michele Tantussi / Stringer

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев је пољског премијера Матеуша Моравјецког назвао "глупном" јер изјавио да Украјина наводно "има право" да удари на територију Русије и да би, у случају директног сукоба Русије и НАТО, Алијанса "брзо победила".

"Не знам ко ће добити или изгубити такав рат, али с обзиром на улогу Пољске као предстраже НАТО у Европи, ова земља ће дефинитивно нестати заједно са својим инфантилним премијером", навео је Медведев на Твитеру.

Медведев је свој одговор пољском премијеру објавио на два језика - енглеском и пољском.

Раније је пољски премијер рекао да би пораз Украјине у сукобу са Русијом могао да буде почетак краја златног доба Запада, али би победа Кијева могла да постане фактор јачања економске моћи западних земаља.

Моравјецки је у фебруару изјавио да је пораз Русије пољски и европски разлог постојања.

"Ако Русија победи, све геополитичке анализе могу бити одбачене. Пољска није изабрала своје место на мапи, али у потпуности разуме одговорност коју ова позиција носи. Победа над Русијом је и пољски и европски државни смисао постојања", рекао је.

image