Русија

Руска амбасада у Сеулу: Западно оружје послато Кијеву стиже у руке терориста и екстремиста

Због раширене корупције у политичким и војним круговима Украјине, оружје које Запад шаље Украјини шири се по целом свету, наводи се у саопштењу руске дипломатске мисије у Јужној Кореји
Руска амбасада у Сеулу: Западно оружје послато Кијеву стиже у руке терориста и екстремистаGetty

Циљеви и задаци колективног Запада су сасвим очигледни – допринети да се сукоб у Украјини одужи и да се нанесе максимална штета Русији, чак и по цену борбе до "последњег Украјинца", наводи се у саопштењу руске амбасаде у Републици Кореји за агенцију "Јонхап Њуз".

Западне земље не престају да шаљу оружје Украјини, захтевајући од ње да настави непријатељства, саопштила је руска амбасада коментаришући изјаву председника Републике Кореје Јун Сук Јола о снабдевању Украјине оружјем.

У испуњењу њихових циљева их не зауставља ни чињеница да се оружје, које колективни Запад у последње време шаље још обимније него раније, користи за убијање цивилног становништва ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области, међу којима има и жена и деце, истиче амбасада.

"Због раширене корупције у политичким и војним круговима Украјине, западно оружје које стиже до Украјине шири се по целом свету, појављује се у другим регионалним сукобима, пада у руке организованог криминала, терориста и екстремиста, укључујући и Европу", наводи се у саопштењу.

У вези са изјавом јужнокорејског председника, амбасада је нагласила да помно прати став Владе по питању испоруке оружја Украјини.

"Јужна Кореја је свесна неизбежних негативних последица евентуалне одлуке Сеула да се придружи групи 'војних спонзора' кијевског режима и снабдева је смртоносним оружјем. Такав корак би коначно уништио руско-корејске односе, који су се у протекле три деценије конструктивно развијали у корист наших народа. То би такође имало крајње негативне последице по нашу билатералну интеракцију у контексту безбедносне ситуације на Корејском полуострву", истакнуто је у саопштењу руске амбасаде која, како се наводи, рачуна на одговоран приступ руководства Републике Јужне Кореје по овом питању.

image
VV inauguration
banner