Русија

Руске трупе уништиле командни центар украјинске војске у Херсону (ВИДЕО)

Руски артиљерци уништили су командни пункт за беспилотне летелице, као и складиште муниције и опреме, саопштио је портпарол групе "Дњепар" Алексеј Руљев
Руске трупе уништиле командни центар украјинске војске у Херсону (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Руски артиљерци уништили су командни пункт украјинских трупа код Херсона, командни пункт за беспилотне летелице, као и складиште муниције и опреме 124. бригаде територијалне одбране Украјине, саопштио је Алексеј Руљев, портпарол групе "Дњепар".

"Артиљеријске јединице групе 'Дњепар' нанеле су штету командном пункту за беспилотне летелице 124. бригаде Територијалне одбране Оружаних снага Украјине, као и складишту муниције и опреме у близини града Херсона", рекао је Руљев, преносе "РИА Новости".

Према речима саговорника агенције, губици Оружаних снага Украјине износили су око 30 људи, а у опреми – више од десет борбених оклопних возила и возила.

"Осим тога, две минобацачке посаде украјинских националиста уништене су у близини насеља Бургунка, Новотјагинка и Отрадокаменка", додао је.

Јединице противваздушне одбране уништиле су два јуришна дрона, закључио је Руљев.

image