Русија

"Требало је раније да мислите": Пушков о Де Головој оствареној "ноћној мори"

Западна Европа је постала талац нових чланица ЕУ, а француски суверенитет је већ дуже време дефинисан овим савезом, рекао је руски сенатор
"Требало је раније да мислите": Пушков о Де Головој оствареној "ноћној мори"www.globallookpress.com © Federation Council of Russia

Европску аутономију је сахранио пријем источноевропских земаља у Европску унију, написао је руски сенатор Алексеј Пушков коментаришући одговор Пољске на речи француског председника о "стратешкој аутономији" Европе.

Француски председник Емануел Макрон је раније позвао Европу да се осамостали, тј. да престане да се прилагођава "америчком ритму" – Европљани треба да се "пробуде" и размисле о својим интересима. На ове изјаве је критички реаговао пољски премијер Матеуш Моравјецки, рекавши да је Варшава важан стратешки савезник Вашингтона.

"Пријем источноевропских земаља у Европску унију сахранио је идеју о европској аутономији, али из неког разлога Париз и друге престонице старе Европе нису то на време схватиле", написао је Пушков на Телеграму.

Према његовим речима, Западна Европа је постала талац нових чланица ЕУ, постајући зависна од Пољске и балтичких земаља.

"Француски суверенитет је већ дуже време дефинисан овим савезом. Генерал Де Гол тако нешто није могао да замисли ни у најгорој ноћној мори", закључио је руски званичник.

image