Русија

Медведев Борељу: Вашингтон и идиоти у Бриселу желе погоршање сукоба

Заменик председника Савета безбедности Русије реаговао је на изјаву високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља да Русија не треба да користи напад на Кремљ као изговор за даљу ескалацију сукоба
Медведев Борељу: Вашингтон и идиоти у Бриселу желе погоршање сукобаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је, коментаришући речи шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља о нападу дроновима на Кремљ, упозорио да ће то довести до ескалације сукоба, што управо и желе САД и један број званичника у Бриселу.

"Овај терористички акт, који су кијевске власти извеле под вођством Сједињених Држава и уз одобрење власти ЕУ, довешће до ескалације сукоба. То и желе Вашингтон, као и многи идиоти у Бриселу", написао је Медведев на Твитеру.

Раније је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ позвао Русију да не користи напад на Кремљ за ескалацију украјинског сукоба.

"Позивамо Русију да не користи тај такозвани напад као изговор за даљу ескалацију сукоба", рекао је Борељ уочи седнице савета ЕУ за развој.

Овим поводом, огласила се и француска страна која је саопштила да је напад дроновима на Кремљ "чудан и загонетан инцидент".

Подсетимо, украјинске снаге су раније дроновима напале председничку резиденцију у Кремљу. Како су пренели медији, руске војне и обавештајне агенције онеспособиле су два дрона, а повређених није било. 

Председник Русије је добро и он данас нормално наставља са својим раније планираним дневним активностима, навели су у Кремљу.

Реч је о планираној терористичкој акцији и атентату уочи велике параде 9. маја, посвећене победи током Другог светског рата, саопштили су из Москве. У саопштењу се додаје да Русија задржава право да узврати "било где и кад год сматра потребним" као одговор на напад дроном на резиденцију председника Владимира Путина.

image
VV inauguration
banner