Русија

Кина: Спремни смо да, заједно са Русијом, решимо кризу у Украјини

Москва и Пекинг показују спремност да се супротставе свим манифестацијама хегемоније, да штите заједничке интересе и да се боре за очување правде у свету, саопштило је кинеско министарство спољних послова
Кина: Спремни смо да, заједно са Русијом, решимо кризу у Украјиниwww.globallookpress.com © Russian Foreign Ministry

Кина је спремна да, кроз сарадњу са Руском Федерацијом, пружи допринос у решавању украјинске кризе, рекао је кинески министар спољних послова Ћин Ганг на састанку са руским колегом Сергејем Лавровим у Гоаи, савезној држави Индије, саопштило је кинеско министарство спољних послова.

"Кина ће упорно промовисати мировне преговоре. Спремни смо да, кроз дијалог и координацију са Русијом, дамо допринос у политичком решавању украјинске кризе", рекао је Ћин Ганг.

Према његовим речима, односи између Пекинга и Москве су ојачани након посете кинеског председника Си Ђинпинга Русији у марту.

"Кина и Русија на свим нивоима одржавају све активнији дијалог и промовишу сарадњу у свим областима", нагласио је Ћин Ганг.

"Кина је спремна да ојача стратешке контакте са Руском Федерацијом и продуби сарадњу у свим областима", резимирао је он.

Обе стране су, како је наведено, потврдиле намеру да ојачају координацију на важним мултилатералним платформама за међународну сарадњу, као што су Шангајска организација за сарадњу, БРИКС, Г20 и УН, као и да се заједно "супротставе свим манифестацијама хегемоније, да штите заједничке интересе тржишта и земаља у развоју, и боре за очување једнакости и правде у свету".

image