Русија

Евакуација становника у Запорошкој области: Украјинска војска појачала гранатирање

Безбедност људи не може да се ризикује, због чега планирамо да становнике привремено преселимо, рекао је лидер Запорожја Јевгениј Балицки
Евакуација становника у Запорошкој области: Украјинска војска појачала гранатирањеGetty © (Photo by Chris McGrath/Getty Image

Власти Запорошке области одлучиле су да привремено преселе становнике 18 насеља на фронту због појачаног гранатирања, изјавио је лидер Запорошке области Јевгениј Балицки.

"Непријатељ је протеклих дана појачао гранатирање насеља која се налазе у непосредној близини сукоба. Одлучио сам да, пре свега, децу са родитељима, старце, инвалиде, пацијенте здравствених установа склоним из непријатељске ватре и преместим их са фронтовских територија дубоко у регион", написао је Балицки на Телеграму.

Према његовим речима, биће организовано привремено пресељење становника из насеља: Тимошовка, Смирновка, Тарасовка, Орљанское, Молочанск, Кујбишево, Пришиб, Токмак, Мала Белозерка, Васиљевка, Велика Белозерка, Дњепрорудное, Михајловка и Каменка-Дњепровскаја.

Како је навео Балицки, безбедност људи не може да се ризикује, као и да ће се обезбедити смештај и исхрана, а да ће привремено пресељење бити организовано унутар региона.

"Наглашавам да је ово неопходна мера да се обезбеди безбедност становника на фронтовима. Кијевски криминалци гађају цивилну инфраструктуру. У складу са тим, доносимо одговарајуће одлуке", закључио је Балицки.

Раније је председник покрета "Ми смо уз Русију" Владимир Рогов саопштио да су украјинске оружане снаге разместиле неколико десетина хиљада војника припремљених за офанзиву на контактној линији у Запорожју.

"Неколико десетина хиљада украјинских бораца је тренутно на контактној линији у Запорошкој области... Нажалост, они имају довољно снага да изведу офанзиву, распоредили су довољан број бораца који могу да делују у области Запорожја", рекао је Рогов.

image